«Справа Олександра Дідовця житиме», — запевняють його колеги й вихованці

  У спортзалі «Дяді Саші» невдовзі поновить роботу секція з гирьового спорту. Йдеться про спортивний зал у підвальному приміщенні 5-поверхового будинку по вул. Соборності, 4, створений звягельським гирьовиком-рекордсменом Олександром Дідовцем.

  Нагадаємо, 5 грудня, після тривалої боротьби із хворобою, Олександр Миколайович пішов у вічність… 6 грудня у холі міського Палацу культури відбулася церемонія прощання з легендою. Ще тоді йшли несміливі розмови про те, що в жодному разі не можна допустити, аби дітище Олександра Дідовця — обладнаний ним спортивний зал, де він виховував чемпіонів і призерів турнірів усіх рівнів — занепало. Втім, багато хто, включаючи місцевих високопосадовців, на той час не готовий був відповісти на питання: хто продовжить справу Дідовця й що чекатиме на спортивний зал?

  Доки тривала певна невизначеність, спортивний зал працював у звичному режимі. За порядком та, певною мірою, тренувальним процесом там слідкували друзі Олександра Миколайовича, колеги-спортсмени Юрій Дробот та Олег Мороз. А своєрідним «завгоспом» став сусід Олександра Дідовця по під’їзду, якого сусіди та спортсмени кличуть «Дядя Петя».

  Втім, зрозуміло, що кожен об’єкт потребує господаря, а кожна справа — того, хто її очолить. Адже у спортзалі, хоч він і розташований у підвалі і не обладнаний санвузлом, є всі можливості для фізичного розвитку. Як кажуть, було б бажання. Там знаходиться колекція гир, зібрана Олександром Дідовцем, є грифи та «млинці» для штанг, гантелі, турнік, бруси, інший необхідний інвентар. І хтось обов’язково повинен бути відповідальним за збереження та використання всього цього за призначенням.

  Головний спеціаліст сектору сім’ї, молоді та спорту Новоград-Волинської райдержадміністрації Петро Подкаура розповів, що вищезазначене підвальне приміщення знаходиться на балансі ОСББ, до якого належить 5-поверхівка. Доки спортзалом опікувався Олександр Дідовець (його останнім місцем роботи була посада виконуючого обов’язки директора ДЮСШ Новоград-Волинської районної ради), співпраця з ОСББ не була жодним чином задокументована. Авторитет Дяді Саші, його любов до спорту й щире бажання тренувати й виховувати молодь не потребували жодних документальних підтверджень.

  Нині ж, для розвитку гирьового спорту, зокрема, на теренах Новоград-Волинського району при районній ДЮСШ вводиться посада тренера-викладача. Петро Подкаура додав, що проведено успішні перемовини з цього питання з молодою й перспективною місцевою спортсменкою Лілією Прокопчук — вихованкою Олександра Дідовця. Ліля має тренерський досвід, вона та її вихованці неодноразово ставали призерами обласного та всеукраїнського рівнів із гирьового спорту.

  Про попередні погодження в цьому питанні запевнив і новий виконуючий обов’язки районної ДЮСШ Геннадій Данюк. Він зауважив, що цими днями влагоджено фінансові питання на рівні району та Чижівської ОТГ (де, серед іншого, продовжить роботу секція) щодо створення трьох посад у ДЮСШ. Одна з них — тренера-викладача з гирьового спорту, яким стане Ліля Прокопчук. Вона ж, за домовленістю, візьме на себе опіку над спортзалом по вул.Соборності, 4, де всі бажаючі продовжать займатися гирьовим спортом чи просто загальною фізичною підготовкою («качатися» — по-простому).

  У розмові зі «Звягелем» це підтвердила й Ліля Прокопчук. Вона зізналася, що спочатку дуже хвилювалася: чи достойна вона продовжити справу свого вчителя. Але, заручившись підтримкою друзів і колег, погодилася.

  «Ми з дівчатами там і так щонеділі тренуємося. Коли процес налагодиться, жодних обмежень для бажаючих відвідувати спортзал не буде. Наразі я подала резюме, чекаю дзвінка. Щойно затвердять на посаді, — проведу перепис інвентарю, що є в залі. Маю надію, що налагоджу так тренувальний процес, щоб зберегти традиції, започатковані Олександром Миколайовичем. Буду старатися», — запевнила тренерка.

  Усі притримуються думки, що потрібно докласти максимальних зусиль, аби зібраний Олександром Дідовцем інвентар зберігся й не впав у око нечесним на руку. Крім цього, у планах Лілії — провести косметичний ремонт у залі. А в ідеалі: обладнати його відеоспостереженням.

  ОСББ «ЖБК-1», до якого належить будинок зі спортзалом, не проти, аби зал діяв і далі. Щоправда, додають, що в часи, коли цією справою опікувався Дідовець, дійсно не потребували жодних договорів — ніхто не сумнівався, що Олександр Миколайович сумлінно й добросовісно виконує роботу і недопустить бардака чи захаращення у підвалі. Наразі ж, зізнаються в ОСББ, вони чекатимуть офіційного звернення від ДЮСШ районної ради, аби укласти договір (ймовірно, на безкоштовній основі чи з символічною платою).

  «Коли буде звернення, це питання вирішуватиметься членами правління та керуючим ОСББ. Олександр Дідовець мав беззаперечний авторитет, був старшим того будинку. Нині ж нам важливо, щоб підвал не перетворився на «бомжатник», — розповіла «Звягелю» голова правління ОСББ «ЖБК-1» Софія Осовська.

 Джерело: www.zvyagel.com.ua

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework