Юна звягельчанка Ангеліна Кучер: "Я хочу бути олімпійською чемпіонкою"

  Прямуючи до місця, де я чекала на дівчинку, Ангеліна помітно нервувала. Проте навіть непрофесійним поглядом, я помітила ту граційність, з якою вона рухалась: постава, поворот голови, навіть професійна посмішка, яку дівчинка відчеканила за час постійних виступів загальнонаціонального рівня. Якщо ви хочете знати, як народжуються чемпіони, подивіться на коментарі усіх сторін трикутника успіху: тренера, мами та самої дитини.

  Ангеліна наразі перешла в третій клас Новоград-Волинського колегіуму. У неї немає вихідних, канікул чи часу на байдикування. Дівчинка якщо не в школі, то в танцювальному залі, а якщо не там – то в спортзалі. Східні танці та танці на пілоні стали тим творчим коктейлем, який нині дитина возить на різноманітні талант-шоу, змагання та конкурси.

  Навіщо мамі, Олесі Кучер, все це?

  – Чи не простіше пустити розвиток дитини за течією?

  – В мене дитина з 5 років на різноманітних гуртках, бо вона з раннього віку занадто активна. Я вчасно зрозуміла, що її енергію треба кудись направити, бо вона стане руйнуючою. Східних танців стало вже замало і я віддала Ангеліну в новий для Новограда вид занять – pole-dance. Тим паче, Ангеліна дівчинка і вона розуміє, що ці заняття допомогають у формуванні фігури, посилюють її впевненість у собі, цілеспрямованість. Для майбутньої жінки – чи не це головне?

  – Ви не боїтеся, що дитина виросте і звинуватись Вас у тому, що Ви забрали у неї дитинство?

  – Ангеліна займається не “з-під палки”. Їй це подобається. Вона чує, як на змаганнях тренери, що готують гімнастів, підходять і говорять, що моя дитина – особлива, що в ній є талант. Ми обидві чудово розуміємо, що це треба розвивати. Ангеліна не боїться сцени, це дуже допомогає. Коли інші діти на змаганнях плачуть, коли не виходить якийсь трюк – вона зберігає врівноважену посмішку на обличчі.

  – Зараз спостерігається тенденція, що батьки цілком віддають виховання дитини шкільним учителям, а вдома у них не вистачає сил, часу, бажання займатись дитиною. Чому Ви увесь свій час присвячуєте дітям і їхнімм заняттям?

  – Я хочу, щоб мої діти досягли більшого в житті, щоб стали успішними. У мене старший син з 5-ти річного віку займається карате, вдома росте 2 спортсмени. Я думаю, що у житті це повинно їм допомогти, спорт не буває зайвим.

  – Змагання і конкурси – це не завжди справедливо. Ви не боїтеся, що в 9-ти річному віці це досить складно зрозуміти і Ангеліна розчарується в житті?

  – Я взагалі їй говорю про те, що життя – це складна штука. Коли вона буде сама в себе вірити, то їй ніякі розчарування не страшні. 

  Тренер дівчинки Олеся Подималкіна розповіла про плани та ситуацію в pole-спорті на даний момент:

  – Цього року Ангеліна ще позмагаєтся на найпрестижнішому Чемпіонаті України рівня UPSF (абревіатура – Всеукраїнської Федерації спорту на пілоні). Ми просто повинні взяти там призове місце тоді у дитини буде можливість поїхати на Чемпіонат світу. Такі, як Ангеліна уміють не боятися болю, в прямому сенсі цього слова. Це збоку здається, що це так просто – виконати трюк. А для того, щоб його виконати, у людини будь якого віку повинен бути прокачений прес, сильні руки, підготовлена спина та ноги. Тому що головне в даному занятті – звичайно, бажання! Багато батьків приходять дивитися, чи їх дітей під час “танців” не б’ють. Так, багато учнів приходять додому з синцями, проте, зароблять вони їх лише від своєї ліні, коли ігнорують мої рекомендації щодо безпеки виконання тих чи інших вправ. Pole dance – це дуже специфічний вид спорту, в якому немає місця страху перед тренером, пілоном, наповненим глядацьким залом.

  Він робить людину кращою не тільки зовні, а й з середини!

  У розмові з Ангеліною, першим було досить банальне запитання “Ким ти хочеш стати?”, малась на увазі професія. Ангеліна відповіла:

  – Олімпійською чемпіонкою.

  У школі, звичайно, така дівчинка суттєво відрізняється від інших. Краса Англеліни, її впевненість в собі тягне за собою заздрість коліжанок та товаришів. Звідси і наступна відповідь, яка дає зрозуміти усю готовність цієї маленької великої зірки до життєвих випробувань:

  – Якщо забути про Pole dance, то чим би ти ще хотіла займатися, якби на то був час?

  – Єдиноборствами. Щоб давати здачі усім, хто мене ображає.

  – А коли станеш дорослою, то якої цілі ти найбільше хочеш досягти?

  – Виросту – куплю мамі машину, щоб віддячити за її час і терпіння.

  Наразі Ангеліна прямує до наступної амбітної цілі – талант-шоу “Україна має талант”. В минулому році вона вже там проходила відбір, проте на прямі ефіри не потрапила. Але ж ми знаємо, що ця дитина не з тих, хто плакатиме в подушку. Вона готує наступний номер та знову штурмуватиме телеканал СТБ.

Джерело: novograd.city

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework