Футбольні таланти Житомирщини: Андрій Сахневич

  Житомирська обласна федерація футболу пропонує познайомитися з юними та вже сформованими футбольними зірками, які розпочали свій шлях із спортивних шкіл Житомира та області. У центрі нашої уваги – захисник  ФК «Колос» (Ковалівка) Андрій Сахневич.

 

  ВІЗИТНА КАРТКА ГРАВЦЯ

  АНДРІЙ САХНЕВИЧ (нар. 17 квітня 1989 р., Житомир) – вихованець житомирських ДЮФК «Крош» і СДЮШОР «Полісся». Перший тренер – Сергій Єрмаков. За житомирське «Полісся» Андрій Сахневич виступав у чемпіонаті ДЮФЛ України 2001/2002 сезону. Андрій навчався в академії «Динамо» (Київ). Грав у прем’єр-лізі України, першій та другій лігах. Виходив у складі збірної України U-17, U-19 і U-21. З літа 2017 року виступає за ФК «Колос» (Ковалівка).

  «Динамо» (Київ)

  У 2006 році захисник переходить до академії київського «Динамо». Після академії киян Андрій розпочав виступати за резерв столичної команди: «Динамо-2» та «Динамо-3». За основу «Динамо» (Київ) провів лише один матч – 1/4 Кубку України проти «Сталі» (Алчевськ) у сезоні 2008/2009.

  Неодноразово залучався до тренувань «Динамо», а в січні 2009 року головний тренер команди Юрій Сьомін взяв гравця на збори до Іспанії. Травма коліна завадила отримувати ігрову практику в складі киян. По закінченню сезону 2009/2010 Андрій Сахневич залишив київський клуб у статусі вільного агента.

ФОТО: fcdynamo.kiev.ua

ПФК «Олександрія»

  Після «Динамо» (Київ) гравець вів перемовини щодо підписання контракту з представниками «Таврії» та «Севастополя». «Таврія» запропонувала захиснику повноцінний контракт, однак не гарантувала йому місце в основному складі команди. Тому до укладання угоди справа не дійшла.

  На початку 2011 року Андрій Сахневич перейшов до «Олександрії». З цієї командою він став чемпіоном першої ліги та здобув путівку до прем’єр-ліги України, але через рік після виступів у вищій лізі «Олександрія» зробила «крок назад».

ФОТО: Евгений Анистрат, FootBoom.com

«Металург» (Запоріжжя)

  У лютому 2013 року Андрій Сахневич підписав дворічний контракт із «Металургом». За запорізький клуб захисник провів 36 матчів та відзначився забитим м’ячем. У 2014 році на правах вільного агента покинув клуб.

ФОТО: shakhtar.com

«КамАЗ» (Набережні Челни)

  У 2015 році Андрій Сахневич грав у складі російської команди «КамАЗ» (Набережні Челни). За «КамАЗ» житомирянин відіграв один сезон, виходив у старті 18 разів.

«Гірник-Спорт» (Полтавська обл.)

  З 2017 року Андрій розпочинає виступи за «Гірник-Спорт». За команду першої ліги захисник дебютував у матчі проти «Нафтовика-Укрнафта» (Сумська обл.), а дебютний гол забив «Дніпру» (Черкаси).

ФОТО: gornyak-sport.net

«Колос» (Ковалівка)

  Влітку 2017-го житомирянин став гравцем ФК «Колос» (Ковалівка, Київська обл.), який виступає в Першій лізі Чемпіонату України. У сезоні 2017/2018 Сахневич потрапив до збірної кращих гравців 5-го туру за версією Sportarena.

Збірна України

  Гравець виступав за юнацькі збірні України U-17 та U-19, а також за молодіжну збірну U-21.

Статистика виступів гравця

Турнір Ігор Голи ЖК КК
Чемпіонат України (ДЮФЛ) 77 26 5 0
Чемпіонат Європи (Збірні) 10 1 0 0
Чемпіонат України (ПФЛ) 179 6 31 1
Першість дублерів (ПФЛ) 38 1 3 0
Кубок України (ПФЛ) 5 0 2 0
Молодіжна першість (ПФЛ) 4  0 1 0

Джерело: zhoff.org.ua

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework