Новоград може приймати турніри з боксу високого рівня

  У цьому переконаний президент міської федерації боксу Леонід Плісак, який активно розвиває цей Олімпійський вид спорту в Новограді-Волинському. Свідченням високого рівня готовності до проведення престижних змагань став чемпіонат міста Новограда-Волинського з боксу, присвячений Герою України, головнокомандувачу УПА Роману Шухевичу.

 

  Турнір відбувся упродовж двох днів, 3-4 березня, у Молодіжному центрі, - повідомляє zvyagel.com.ua.

  У відкритті заходу взяли участь представники міської влади на чолі з міським головою Віктором Весельським, а також лідери Новоград-Волинського осередку політичної партії «Національний Корпус» (Олександр Дюбо) і Новоград-Волинського міського осередку Всеукраїнського братства ОУН-УПА ім.генерала Романа Шухевича — Тараса Чупринки (Віктор Бусленко).

  У вітальному слові міський голова зазначив, що розвиток боксу належить до пріоритерів спортивного руху в місті: «У 2016 році міською радою профінансовано закупівлю спортивної форми та інвентарю для відділення боксу дитячо-юнацької спортивної школи на суму 11 тис. 537 грн., у 2017 році з міського бюджету на розвиток боксу було виділено 20 тис. грн. Відділення боксу ДЮСШ було відкрито у вересні 2015 року. Всі три роки цю дисципліну розвиває в нашому місті тренер-викладач другої категорії Леонід Плісак, який є майстром спорту з боксу та старшим тренером Житомирської обласної збірної з боксу. Займаються під керівництвом Леоніда Васильовича три групи різних рівнів підготовки, всього — 57 вихованців».

  Прозвучали привітання на адресу найтитулованішого юного боксера — вихованця відділення Олексія Плісака, котрий у 2017 та 2018 роках ставав чемпіоном України. Наразі юнак здобув право виступити на чемпіонаті Європи з боксу. Фінансову допомогу від депутата обласної ради Віктора Мельника на підготовку до цього старту молодому боксеру передав депутат районної ради Ігор Михнюк.

  У турнірі взяли участь понад 120 боксерів із міста й району, а також команди з Коростеня, Житомира, Малина, Бердичева. Новоград-Волинську ДЮСШ представляли біля півсотні боксерів (наймолодша категорія — від 10 років), серед яких 15 — учні школи-інтернату.

  В активі новоград-волиниців — 30 перших місць, 10 — других, 7 — третіх. Переможці, призери та спортсмени, котрі провели кращі бої, відзначені кубками й медалями.

  «Свято для любителів спорту вдалося. Наша громада хоче частіше бачити такі заходи. Тому маємо наміри провести в Новограді-Волинському чемпіонат України», — зазначив голова міської федерації Леонід Плісак.

  Наразі ж у кращих боксерів — нові виклики. Із 12 по 26 березня у Харкові проходитимуть навчально-тренувальні збори національної збірної України, віншуватиме які Всеукраїнський відкритий турнір із боксу серед юнаків пам’яті А.Кліманова.

Олег Брюханов

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework