Головний тренер ФК «Полісся» (Ставки) розповів про невбитого в собі гравця, філософію гри, втрати команди, а також про поліське Ель Класіко

  Про невбитого в собі гравця, філософію гри, втрати команди, а також про поліське Ель Класіко поділився головний тренер володаря Суперкубка Житомирської області 2018, Кубка області 2017 та віце-чемпіона області 2017 ФК «Полісся» (Ставки) Костянтин Сахаров.

 

  –  Костянтине Анатолійовичу, за Вашими плечима виступи у «Вересі», «Поліграфтехніці», «Металурзі» (М), «Іллічівці», «Ниві» (В), «Олександрії», «Борисфені», «Колосі»… Поступово йшли до тренерської кар’єри чи, можливо, все навпаки?

  – Звичайно ж, поступово йшов до цього. Більше того скажу, що по-справжньому ще не вбив у собі гравця. Щоб стати гарним тренером, перш за все, потрібно вбити в собі гравця – так вчило старше покоління. Я досі вибігаю, кричу, сварюсь на гравців, за що потім  себе й картаю.

  – Тренували «Чайку», «Колос», «Єдність». Як потрапили до Житомирської області?

  – Склалася така ситуація, що після відходу з «Чайки» до «Колоса» багато хлопців, які прийшли зі мною до команди з Петропавлівської Борщагівки також покинули клуб, адже не захотіли без мене залишатися. Цих футболістів, на жаль, не зміг взяти в Ковалівку, проте вдалося їх влаштувати до різних футбольних клубів України. А вже пізніше ці ж гравці й віддячили.

  «Колишні» підопічні грали на Радомишльський район за «Полісся» Ставки, і коли президент команди Валерій Аркадійович Лось вирішив виставляти клуб на область, хлопці йому сказали, що грати на вищому рівні потрібно з тренером і вони знають кого запропонувати. Так власне і опинився у ФК «Полісся» (Ставки).

  – Спочатку влаштували хлопців, а вже потім вони про Вас подбали…

  –  Так, з ними разом йдемо по життю. Вони розуміють мою концепцію, ідею гри, довіряють. Маю більше демократичний стиль, але  якщо грали б за контрактами, то, звичайно, все навпаки.

  – У свій дебютний сезон ФК «Полісся» (Ставки) став віце-чемпіоном Житомирщини, володарем Кубка та Суперкубка області. Як новачку за рік вдалося досягти таких результатів?

  –  Справа в тому, що зібралась хороша когорта гравців. Перший наш трофей – турнір Кирсанова. Далі почали виступати з попереднього раунду Кубку Житомирської області, де нам протистояли команди з Першої ліги області. В поєдинках попереднього раунду «Полісся» змогли відпрацювати поставлені завдання і відчути впевненість. А вже коли потрапляли на сильніші колективи, було легше.

  – Декілька слів про підготовку до нового сезону.

  – Намагались готуватися по минулорічній схемі: турнір Кирсанова, який проходив у вихідні та тренування щовівторка й щочетверга. Також багато футболістів грали зимою в футзал.

  – В області починає з’являтися так зване поліське Ель Класіко. Що скажете про матчі проти ФК «Полісся» (Городниця)?

  – У ФК «Полісся» (Городниця) дуже грамотний, кваліфікований тренер, якого я дуже поважаю. Вважаю, що тактично у нашому першому матчі переграли Городницю (0:1). У другій, дуже важливій грі за шість очок – якщо б виграли, то стали б чемпіонами – не пощастило. На 91-й хвилині Женя Шупік не забив головою в пусті ворота, але це футбол, так буває.

  В третьому матчі за Суперкубок Ставки, на мою думку, були сильнішими, бо перемогли. Суперкубок дається лише раз.

  Що ж до гри першого туру чемпіонату, навіть не бачив шансів зачепитися, було помітно велику мотивацію команди Подранного. Хоча, якщо б Городниця, не дай боже, взяла Суперкубок, то у першому турі вікторія була б за нами.

  – Хто поповнив ряди «Полісся», а кого втратили?

  – Футзал  пішов не на користь, футболісти грали на різних покриттях. Андрєйчіков вилетів на рік, він однозначно пропустить сезон. Ушкодження хрестоподібних отримав Крайовий, але Коля, можливо, повернеться на друге коло. Покинув команду захисник Журба, Весельський перейшов у ФК «Полісся» (Городниця), один футболіст поїхав у Йорданію. Між тим, вдалося взяти Бляхарського, який допоміг здобути Суперкубок, Валіка Ярощука з Городниці, Пашу Клименка, Юру Ткачука, Діму Заїку.

  Пішло п’ять-шість гравців, стільки ж і прийшло. Новачки поки ще притираються, намагаються зрозуміти мою філософію.

  – Яка ж у Вас філософія?

  – Філософія гри – обов’язкова дисципліна, виконання всіх поставлених завдань, коректив. Головне – менше катати вздовж-поперек і більше нагнітати, доставляти м’яч вперед.

  – Проти яких команд складно грати в чемпіонаті?

  – Вважаю, що в цьому сезоні складно буде проти «Звягеля», само собою Городниця, Андрушівка. Також неприємні матчі будуть зі СДЮСШОР «Полісся», адже там молодь. Не дуже люблю грати з командами, де гравцям 18-20 років – там, де ми не побіжимо, молодий буде бігти «на чотирьох», кидатися в підкати.

  – Поділіться, будь ласка, планами на новий сезон.

  – Основне завдання – взяти чемпіонство. Стратегія лише одна – підбирати, награвати склад, переглядати ігрові зв’язки, правильно робити заміни.

  Як на мене, в минулому сезоні для чемпіонства не вистачило тільки того, що було десять граючих. Інші були неадаптовані під тактику. У нас була обмежена кількість замін, в кінці просто не вистачило фізичних сил. Можливо десь я помилявся, можливо комусь потрібно було більше довіряти.

  Також хотів би сказати слова вдячності всім тим, хто підтримує на виїздах, вдома та попросити наших вболівальників не сварити команду, а просто вболівати за неї, а вже тоді ФК «Полісся» (Ставки) точно віддячить.

Джерело: zhoff.org.ua

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework