Голова ЖРФФ Володимир Решотка про старт ІІ кола Чемпіонату Житомирського району з футболу

  Перед стартом  ІІ кола Чемпіонату Житомирського району з футболу сезону 2018 року, яке стартує вже в неділю, 15 липня, ми зустрілися з головою Житомирської районної федерації футболу Володимиром Решоткою, щоб підвести підсумки першої частини сезону 2018 року, проаналізувати виступи збірної Житомирського району з футболу- ФК «Сокіл» і дізнатися про майбутні плани щодо розвитку  районного футболу.

   — Володимире Васильовичу, вітаємо з початком другого кола змагань. Розкажіть, будь-ласка, про першу частину сезону? Чи все задумане вдалося зробити?

  —  Дякую за вітання. Практично все, що ми запланували зробити на початку сезону 2018 року вдається поступово виконувати. Розпочали сезон 22 квітня, у Глибочиці,  традиційним матчем за Суперкубок району між чемпіоном минулого року- ФК «Левків» і володарем Кубку району 2017 року- тетерівським «Дангардом».  На старт нового сезону в Чемпіонаті Житомирського району вийшло 26 команд району, які розподілені на дві ліги, згідно спортивного принципу – 10 команд у  Вищій лізі і 16- у Першій, які зіграють між собою у два кола.  Хочеться відмітити, що жодна з команд не знялася зі змагань.  Лідерами за підсумками першої половини у Вищій лізі стали ФК «Танкіст» і «Лука-Агро», які набрали по 24 очки. У Першій лізі лідирують іванівський «Форестер» і ФК «Станишівка». Відзначу, що суттєво виріс рівень команд у цьогорічних змаганнях.

  — З якими проблемами вам прийшлось зіштовхнутися під час проведення Чемпіонату району?

  —  Головна проблема змагань- це, звичайно ж, стан футбольних полів. На жаль, не скрізь ми маємо якісне поле та інфраструктуру навколо поля. Проте, з кожним роком команди намагаються покращувати і якість газону і умови для учасників матчів та вболівальників. Потрібно розуміти, що  у наших реаліях життя важко відразу зробити стадіон. Але приємно, як я вже говорив, що з кожним роком на стадіонах відбуваються покращення. 

  — Окрім Чемпіонату району федерація планувала проводити ще й «кубки одного дня», присвячені видатним історичним датам України?  

  — У цьому році ми вже провели два таких турніри-  до Дня Пам’яті та Примирення в Садках і до Дня Конституції України в Березівці. В Садках вдруге поспіль переміг «Екстрім» з Іванівки, а в Березівці- ФК «Сінгури». Приємно відзначити, що з кожним роком зростає популярність цих змагань і зростає їх організаційний рівень.

 — Як щодо проведення ветеранського турніру?

 —  Планували провести не турнір, а вперше, в Житомирському районі, повноцінний чемпіонат для ветеранів (віком 40+) під час перерви у основних змаганнях. Навіть, два рази збирали представників потенційних команд- учасниць. Але, поки, на жаль, з багатьох об’єктивних і суб’єктивних причин прийшлося відкласти проведення цієї, без сумніву, історичної події в спортивному житті району.

 — Вболівальники відмічають значне покращення в інформаційному висвітленні  футбольних районних змагань з цього сезону?

 —  У цьому році ми докорінно змінили офіційний сайт федерації (zhrff.org.ua), повністю реконструювали сторінку в «Фейсбуці». Також, значно покращили оперативність публікації результатів матчів та турнірних таблиць. Вони  з’являються на сайті вже в неділю ввечері, а не протягом двох-трьох днів, як це було у минулому сезоні.

   Також, ми активно співпрацюємо з районними газетами: «Приміське життя» і «Сільське життя», інтернет-сайтами: «Околиця (новини передмістя Житомира)»- і «DKSновини», які допомагають нам у всебічному висвітленні футбольних змагань.

  — Весною багато розмов було про збірну Житомирського району з футболу – ФК «Сокіл»… Багато недоброзичливців казали, що це «команда одного турніру», яка буде серед аутсайдерів обласних змагань.

  — Знаєте, багатьом людям подобається багато говорити, давати поради, критикувати, а коли справа доходить до конкретної роботи, конструктиву- вони десь пропадають…

 Цього року Житомирська районна федерація футболу, спільно з Житомирською райдержадміністрацією  створила збірну команду району- футбольний клуб «Сокіл», який досить успішно виступив у Кубку Житомирської області з футболу, дійшовши до чвертьфіналу. Наразі, команда грає в Першості Житомирської області, де після першого кола займає 1-е місце у своїй групі. Тобто, результати виступів «Соколу» говорять самі за себе!

ok100718

  — Хто допомагає Вам у  формуванні та фінансуванні боєздатної районної збірної?

  — В першу чергухочеться подякувати за підтримку голові Житомирської райдержадміністрації Сергію Микитюку та голові Житомирської райради Сергію Крутію, які, крім фінансової підтримки, ще й особисто приходять на стадіон аби повболівати за свій районний футбольний клуб! Також, варто відзначити підтримку з боку депутатів обласної ради Сидіра Кізіна, Раїси Гули і районних депутатів: Антона Михайлова, Миколи Приставського. У перевезеннях команди необхідну допомогу отримуємо від підприємця Савіцького Аркадія Альфредовича.

  — Володимире Васильовичу, що нового очікує на вболівальників у другій частині сезону 2018 року?

  — На всіх поціновувачів футболу очікує цікаве друге коло Чемпіонату Житомирського району з футболу. Також, ми продовжимо проведення «кубків одного дня»: Кубок до Дня Незалежності України у смт. Висока Піч і Кубок Козацької Слави у с. Кодня. Восени, традиційно, розпочнеться Кубок району з футболу. А ще, восени, плануємо розпочати змаганнях серед школярів району- Дитячу футбольну лігу. У задумах, все ж таки, провести футбольний турнір серед ветеранів (віком 40+). А завершемо сезон традиційним товариським матчем між командами представників команд- учасниць Чемпіонату Житомирського району з футболу та  футбольних арбітрів!

  — І наостанок, щоб Ви хотіли побажати  всім учасникам районних змагань?

  — Усім командам  бажаю додати до свого активу якнайбільше перемог та якомога більше яскравих миттєвостей у футбольних змаганнях,  чим більше голів на радість вболівальникам! Всім успіхів та перемог у наступних іграх!

  Що ж, подякуємо голові Житомирської районної федерації футболу за приємну розмову  і запрошуємо всіх фанатів футболу приходити на стадіони і підтримувати свої улюблені команди!

 

                                                                                                                                    Ігор Козерацький

Новини Житомира

 

 

 

Последнее изменение Вторник, 10/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework