×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Тринадцятирічний відданий вболівальників ФК "Полісся" веде клубний Інстаграм та трансляції гри в режимі онлайн

  Богдан Вигівський у свої 13 років не лише є одним із найвідданіших вболівальників друголігового ФК "Полісся", а й веде клубний Інстаграм жовто-зелених, який сам же і створив, а також допомагає вести онлайн-ігри домашніх матчів улюбленого клубу в якості режисера прямого ефіру на Житомир.інфо.

  А нещодавно Богдан з друзями вирішили створити власний футбольний клуб. Причому підійшли хлопці до справи по-серйозному - із офіційною сторінкою в Інстаграм і презентацією гравців. Щоправда грати новоствореному ФК поки ніде - в Житомирі вже декілька років не організовують дворових турнірів з футболу для школярів. "Спортивний Житомир" поспілкувався із президентом ФК "Зельонка" про проблеми житомирського дворового футболу, - про це повідомляє sportzt.com

  - Богдане, як виникла ідея створити власний футбольний клуб?

  - У нас з хлопцями був місяць без тренувань. Скучили за футболом і просто ганяли м’яча у школі. І в мене з’явилася така ідея - поки літо і тренувань нема, створити команду, з якою можна було б шукати суперників і з ними грати. Друзі мене підтримали, і ось ми створили команду.

  - Хто грає в команді?

  - Це всі мої друзі з двору, з якими ми ціле літо виходили гуляти. Ми один одного знаємо багато років. Разом тренуємося у “Феніксі”. Зараз в команді 12 чоловік. Найстарші - це хлопці 2003 року народження. І ми взяли одного малого - він 2008 року народження, але “возить” всіх так, що старші можуть позаздрити. 

  - Чому саме “Зельонка”?

  - Зельонкою в дворах називають міні-поле, де ми найчастіше гуляємо, і там нам дозволили зробити домашню арену. Звідси й назва.

  - Звідки взялася ідея так “по-дорослому” представити команду - сторінка в інстаграм, контракти, клубні фото?

  - Я ще веду клубний інстаграм ФК “Полісся”, тому для мене не було проблем створити інстаграм-сторінку “Зельонки” і в такому ж “дорослому” стилі презентувати команду. Тим паче, що все це починалося як жарт, і ми хотіли максимально привернути увагу до себе. 

  - На сторінці ФК “Зельонка” вказується, що команда планує грати в ІІ лізі дворового чемпіонату Житомира. В нас така ліга взагалі є?

  - Команда ж не може бути сама по собі, вона має десь грати. Тому придумали ІІ лігу дворового чемпіонату. Ми як ФК “Полісся”, хотіли починати грати з другої ліги і вийти в першу. Це все розпочиналося як прикол, бо в Житомирі немає ніяких таких дворових чемпіонатів. Але потім вирішили, що можна до таких змагань готуватися, якщо раптом хтось захоче їх провести. Або взагалі можна самим створити свій чемпіонат чи там кубок, якщо зберуться хоча б 10 команд.

  - Тобто насправді в Житомирі немає змагань, де ви могли б взяти участь?

  - Ми поки просто гуляємо у дворі. Як тільки щось з’явиться, ми обов’язково заявимося. Якщо хтось захоче допомогти з нагородами, не проти і самим найти ті команди і зробити якісь змагання.

  А в Житомирі взагалі є такі ж дворові команди, з якими ви могли б грати навіть просто якісь товариські матчі?

  Такі команди є. Нещодавно до нас приїздили хлопці з Богунії - збірна 26 школи. Ми з ними грали. Я в себе в інстаграмі викладав оголошення, що ми шукаємо суперників на товариські матчі. І такі навіть знаходилися, і майже матч відбувався. Але в останній момент вони відмінялися через якісь проблеми у суперників. Думаю, до нас би могли більше приїздити команд з інших районів міста, якби ми могли заплатити їм за дорогу. А так вони не хочуть їхати.

  - Тоді ви могли б їздити до суперників. Чи для вас це теж проблема? 

  - Гроші на проїзд для нас не проблема. Тим паче, що у половини команди є посвідчення, є тролейбуси. Ми можемо приїхати, але там просто нема де грати. В місті не дуже багато місць, де можна грати.

  - А грати, наприклад, із сусідніми дворами?

  - Зв’язок із сусідніми дворами є, маємо там знайомих. Але не думаю, що там назбирається багато охочих грати. Та й так у нас команда майже з усієї “Чулочки”. Ті, що найкращі.

  - До речі, ти сам давно займаєшся футболом? 

  - З чотирьох років. Зараз це вже десятий рік буде. Починав тренуватися в ДЮСШ “Полісся”, перший тренер - Валентин Островський. Потім перейшов у “Фенікс” і зараз там займаюся.

  - Чому перейшов? 

  - В мене уроки закінчувалися в 15.00 і вже на 15.30 я мав їхати через півміста на тренування. А “Фенікс” тренується на території моєї школи, це набагато зручніше.

  - За який клуб хотів би грати, коли виростеш?

  - Хочу грати не за “Динамо”, не за “Шахтар”, а саме за “Полісся”. Це моя давня мрія. Буду й далі займатися футболом.

  - Ти згадував, що ведеш клубний інстаграм ФК “Полісся”. Як так взагалі вийшло?

  - Я добре пам’ятаю, як вперше потрапив на перший матч тоді ще МФК Житомир - це було 17 вересня 2016 року. Тоді наші з “Соллі-Плюс” грали. Дуже сподобалося, атмосферно було на стадіоні, багато людей. Мені сподобалася команда, я почав слідкувати за її успіхами. Потім побачив, що в клуба немає своєї сторінки в інстаграмі. Створив її, почав наповнювати. Люди почали підписуватися, сам навіть не очікував, що стільки назбирається - більше 1000 прихильників. Але це була просто фан-сторінка. Взимку я написав лист до клубу, в якому попросив зробити мою сторінку офіційною. Тоді ще Гребьонкін прочитав цього листа і сказав, що там буде дуже багато роботи, і в підсумку нічого не вийшло. Зараз прийшов Володимир Єфіменко. Він сам мені написав і запропонував вести сторінку офіційно. Також зараз я допомагаю вести прямі трансляції матчів “Полісся” на Житомир.інфо. Мені подобається журналістика. І якщо не складеться з футболом, то знаю, чим буду займатися.

Джерело: sportzt.com

Новини Житомира

 

 

 

Последнее изменение Пятница, 17/08/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework