×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Житомирянин, який увійшов в трійку найкращих бігунів України, розказав, який шлях він подолав до ультрамарафону в 100 кілометрів

  Віктор Юрченко став другим у загальному рейтингу Athletic Events Running Ranking- рейтингу найкращих бігунів України та переможцем у категорії 50+.

  54-річний Віктор Юрченко у цьому році подолав дистанцію у 100 км, - передає sportzt.com.

  Віктор Юрченко розповів, яким був його шлях до ультрамарафону:

  “Я аматор, у мене немає ніяких розрядів. Я не бігаю швидко, просто в постійному темпі всю дистанцію по-тихенько трусцем біжу. Адже перемагає не той, хто швидко бігає, а той хто не зупиняється. Перший мій напівмарафон був у квітні 2014 року, це мені було 49 років. Я його ледве пробіг, останні три кілометри у мене ноги вже човгали по асфальту. У 2015 році почав тренуватися з київським клубом 42195. Але потім потрапив у п’яту хвилю мобілізації і більше року, мабуть, не бігав. Продовжив уже у серпні 2016 року.

  У мене ще була реабілітація у Денишах, ось там я уже почав по три, п’ять, сім кілометрів бігати практично кожен день. І так я втягнувся. У мене була програма тренувань, я сам її зробив. В інтернеті насмикав інформації, зробив план і по цьому плану цілеспрямовано тренувався. Пробігав 28 кілометрів, потім 30, 35 перед першим моїм марафоном. Всього їх було два. Пройшов десь місяць після марафону і я про ультрамарафон одразу подумав. Спочатку про 50 км, але я так прикинув, що після 42 км - 50 якось воно як ціль не дуже вражає. От що мене вражає - це сотня! Зареєструвався і зрозумів, що треба серйозно готуватися. Я пішов у інший біговий клуб - “ТOP Runners".

  Київський ультрамарафон проходив в ніч з 30 червня на 1 липня 2018 року.  Під кінець уже було нудно. Організм виснажується, бо це ж енергії дуже багато витрачається. У мене були спортивне харчування, гелі, по трасі вода була, якісь банани ще щось. Я тільки воду пив, використовував гелі. В кінці уже було важкувато, бо йшов дощ, навіть злива. Останні два кола, це десь 16 км, я вже не вибирав дороги - калюжа, то калюжа, аби вже швидше закінчити”.

Читайте також: Учасниця житомирського Космічного напівмарафону в свої 8 років вже має 20 рекордів

Джерело: sportzt.com

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Четверг, 13/09/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework