×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Хірург з Житомира захищав честь збірної на чемпіонаті Світу з футболу. ФОТО

 Серед медичних працівників багато тих, хто захоплюється рукоділлям, малярством, пише детективи, ще хтось у вихідні любить покататися за містом на велосипеді, а хірург ЦМЛ №1 міста Житомира Сергій Безпрозванний грає у футбол, причому на досить високому рівні, навіть захищав честь збірної на чемпіонаті світу.

  Цьогоріч збірна України стала переможцем чемпіонату світу з футболу серед лікарів, а в липні минулого року футбольна збірна лікарів України, у складі якої грав і капітан команди лікарів Житомирщини лікар-хірург Безпрозванний, посіла 2 місце та стала віце-чемпіоном світу з футболу, який проходив у Леоганзі, Австрія, а команда Masters (45+) зайняла третє місце. До складу нашої збірної увійшли лікарі з 13 областей України з 20 лікарських спеціальностей, серед яких було найбільше терапевтів, судмедекспертів, анестезіологів, гінекологів, по 2 та по одному офтальмологу, були й педіатри, наркологи, дитячі лікарі тощо, - про це повідомляють в групі  Управління охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації у Фейсбук.

  - Сергію Васильовичу, як давно Ви захоплюєтесь футболом і як Вам вдається поєднати ці два, здавалось би, досить непоєднувані заняття.

  - Футболом я займаюсь з дитинства. З першого класу і до випускного ходив на тренування на стадіон «Спартак» у нашому місті, тож паралельно з навчанням у середній школі закінчив спеціалізовану дитячо-юнацьку спортивну школу олімпійського резерву. Затим було навчання з 2001 по 2007 рік у Вінницькому медуніверситеті ім. М.І.Пирогова на відділенні «Лікувальна справа», проходження інтернатури в ОКЛ ім.О.Ф.Гербачевського і нині – робота лікарем-хірургом у поліклініці.

  - Як Ви потрапили до збірної лікарів України?

  - Якось мої знайомі, з якими я навчався у Вінниці, знаючи, що захоплююсь цим досить популярним видом спорту, розповіли мені, що існує така Українська футбольна асоціація медиків (скорочено УФАМ), і хоча вона ще досить молода, бо була заснована у 2013 році в Києві, керівництво асоціації зацікавлене в популяризації занять спортом серед лікарів, тож саме з цією метою вони відкривають свої осередки по всій Україні, не виняток тому і Житомир. УФАМ є дійсним членом Всесвітньої футбольної лікарської федерації і щорічним учасником чемпіонатів світу з футболу серед лікарів. Під егідою цієї асоціації, яка нараховує близько 500 членів, проводяться щорічно футбольні змагання серед лікарів. Збірна України кожного року бере участь у чемпіонаті світу, крім того, щороку проводяться внутрішні змагання. Так, чемпіонат України в цьому році відбувся в Києві, минулого року – проходив у Дніпрі, а з пляжного футболу змагання проходили в Одесі, де я захищав честь команди у ролі бомбардира. У Хмельницькому ми зайняли друге місце на чемпіонаті України серед лікарів, двічі на рік беремо участь у чемпіонаті з міні-футболу і в травні граємо на чемпіонаті на великому полі в форматі 11 на 11. У нас в Україні вже сформовано 20 таких команд з усіх областей. А взагалі я хочу сказати, в Житомирі важко зібрати для змагань команду, зокрема, через велику зайнятість колег – робота, чергування у лікувальних закладах, а додати ще, що майже в кожного гравця є родина, якій теж потрібна увага. Але ми їздимо на змогання, наприклад, в Одесі ми зайняли перше місце з пляжного футболу, а в червні кожного року їздимо на чемпіонат світу з футболу.

  - Розкажіть детальніше про цьогорічний лікарський турнір, де Ви у складі збірної України стали переможцем чемпіонату світу з футболу?

  - Цього року на цей турнір, який вже традиційно є щорічним, завітали збірні команди Чехії, Аргентини, Австрії, Каталонії, Угорщини, Південної Кореї, Колумбії, Ірландії, Швеції, Литви, Бразилії, Німеччини, Мексики, Великої Британії, Росії, Узбекистану, Венесуели, Казахстану та України. Лікарський чемпіонат світу з футболу складався з двох турнірів: Morell Cup – лікарі 25 – 45 років 11 на 11 гравців – 22 команди та Vogel Cup – лікарі, старші 45 років, 7 на 7 – 13 команд. Українські лікарі були представлені в обох турнірах. Перемогу здобула команда 45+. Команда Мастерс (лікарі, старші 45 років), що вела боротьбу за Vogel Cup зустрічалась у групі А з командами Великої Британії (2:1), Австралії (2:1), Ірландії (0:0), Литви (1:0) та Німеччини (1:0) та також з 1 місця вийшла до раунду плей-офф змагань, де зустрілась за вихід у півфінал зі збірною США – перемога 3:2, у ½ фіналу українські лікарі здолали збірну Колумбії 3:2, а у фінальному поєдинку перемогли збірну російських лікарів – 2:2 в основний час та 2:1 в серії післяматчевих пенальті.

ok 27.09.2018765

   - Цікаво, а от серед лікарського загалу нашого міста багато хто займається цим досить популярним видом спорту серед чоловіків?

  - Так, є чимало прихильників, зокрема, в команді житомирян – Т.Д.Собко, головний лікар КУ «Житомирська центральна районна лікарня», І.П.Радчук, лікар-анестезіолог кабінету протибольової терапії ЖООД, О.Р.Савчин, лікар хірург-ендоскопіст ЦМЛ №2 м.Житомира, В.А.Помирляну, зав.хірургічним відділенням №1 ЦМЛ №2, П.С.Русак, завідуючий відділенням хірургії №1 обласної дитячої клінічної лікарні, В.О.Воєвода, лікар з медицини невідкладних станів КУ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» та інші.

  - До збірної України входять представники з різних міст. Як вам вдається «зігратися»?

  - Кожен з гравців збірної тренується у себе в осередку, тобто за місцем проживання. Затим учасники з’їжджаються на чемпіонат, щоб зіграти на великому полі, наприклад, у Дніпрі і Києві, і тренер вже підбирає гравців.

  - Який критерій відбору, чи трапляються випадки, коли замість лікаря на поле може вийти професійний гравець?

  - Перш за все, кожним з учасників збірної повинен бути представлений документ про закінчення медичного вишу, а в деяких випадках, коли гравець поводить себе некоректно, приймаюча сторона навіть може влаштувати йому екзамен з фаху. У збірній Україні всі – з лікарськими дипломами. УФАМ наполягає на тому, щоб усі гравці команди були саме лікарями.

  - Де Ви тренуєтесь у Житомирі?

  - Постійного місця для тренувань у нас немає, і це проблема для нашої команди. Тренувались у спортивній залі держуніверситету ім. І Франка, за що ми дуже вдячні адміністрації цього навчального закладу. Нині знову займаємось пошуком залу для тренувань. Мені доводиться займатись цими організаційними питаннями як капітану команди і як голові осередку в Житомирській області.

  - Хто ще з лікарів Житомирської області входить до збірної України?

  - За збірну граю поки що лише я. На це потрібна затрата чималих коштів, яку не кожен гравець може виділити з сімейного бюджету. Наприклад, наступний чемпіонат проходитиме в Мексиці, на білет потрібно витратити майже тисячу умовних одиниць, які оплачує в основному сам гравець, окремо потрібно заплатити за заявку в чемпіонаті – 250 у.о. за кожного гравця. Допомогло у цьому - публічне акціонерне товариство «Фармак». Звісно, ці кошти дійсно чималі для нас, які потрібно щоразу віднаходити. Я ж поки що, не маючи власної сім’ї, намагаюсь зібрати кошти на поїздки.

  - Знаючи наші зарплати, залишилось запитати, як Ви виходите з цієї ситуації?

  - Я дякую всім, хто допомагає мені фінансовою підтримкою, якою б вона не була, популяризувати спорт, зокрема футбол серед медичного загалу нашої області. Велика подяка управлінню національно- патріотичного виховання молоді та спорту ОДА, управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради, управлінню охорони здоров’я Житомирської міської ради, обласному комітету профспілки працівників охорони здоров’я нашої області, асоціації хірургів та асоціації лікарів, керівництву клініки «Медібор» та офтальмологічної клініки «Зір» міста Житомира. Як кажуть, хай це буде по зернині, але, зібравши разом ці зерна, ми відчуваємо результат.

  - Після завершення чемпіонату Ви підтримуєте стосунки з гравцями збірної?

  - Так, зідзвонюємось, спілкуємось просто так і якщо потрібна якась порада колеги з того чи іншого питання.

  - Сергію Васильовичу, з посадою директора команди, яку Ви нині займаєте, додалося, наскільки я знаю й проблем…

  - Так, потрібно шукати кошти для тренувань, аби заплатити за зал, для поїздок, щоб наша команда продовжувала виступати на не менш високому рівні, аніж ми виступали до цього.

  Сергію Васильовичу, я бажаю Вам подальших спортивних успіхів і перемог, як і нашій обласній команді «Медик». Знайти час для такої важливої і відповідальної роботи, і для тренувань – багато вартує, за цю справу дійсно потрібно вболівати по-справжньому.

ok 27.09.2018763

Новини Житомира

 

 

 

Последнее изменение Среда, 26/09/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework