×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Директор СДЮСШОР «Полісся»: «Там, де є правила, там завжди є результат»

  Про вектор роботи школи, повернення статусу олімпійського резерву, а також про хід будівництва штучного майданчика прес-службі Житомирської обласної федерації футболу розповів в. о. директора СДЮСШОР «Полісся» (Житомир) Микола Скримінський.

  – Микола Йосипович, окресліть вектор роботи СДЮСШОР «Полісся» (Житомир).

  – Нещодавно було презентовано Житомирському міському голові та всій спортивній громадкості Житомира стратегію розвитку нашої школи, яка буде реалізовуватися за підтримки обласної та місцевої влади.

  Перше, що ми зробили – відкрили два ліцейних класи, де маємо можливість двічі на день проводити тренування для юних футболістів 2004-2005 років народження, а також запрошувати до нашої команди дітей, які не живуть в Житомирі. Також у місті створено два спортивних класи для юнаків 2005-2006 років народження.

  Відкриття таких класів надасть великі можливості для селекційної роботи школи: зможемо запрошувати талановитих дітей до наших лав. Це важлива та ключова справа, яку має робити заклад, що претендує на високі результати.

  У нас навчаються футболісти починаючи від 5 до 22-23 років. Зараз створили групу 2013 року, у якій займається вже 22 дитини. Всіх запрошуємо приєднатися до групи, інформацію можна отримати на нашому сайті zt-polissya.com.ua.

ok 18.10.20365jpg

  – Декілька слів про повернення школі статусу олімпійського резерву.

  – Статус олімпійського резерву – підтвердження рівня школи. Для того, аби його отримати потрібно відповідати певним факторам, певним досягненням: мати вихованців, які грають у збірній України та Прем’єр-лізі; мати певну інфраструктуру й кваліфікований тренерський склад.

  Особисто для мене статус олімпійського резерву – важливе досягнення. Якщо в тебе немає високої планки чи мети – тобі немає куди рухатися. Як ніхто інший розумію, що дуже важливо було повернути даний статус, адже це мотиватор, який надає сили рости лише вгору.

  Разом зі спеціалістами школи проаналізували пророблену роботу, підготували низку документів. В Україні всього чотири школи олімпського резерву саме з футболу. Цей статус – заслуга всього колективу школи.

  – У яких турнірах беруть участь Ваші футболісти?

  – Граємо в ДЮФЛ України – дві команди, ДЮФЛ Житомирщини – п’ять команд і Чемпіонаті Житомирської області. Також вихованці 2006 року грають в чемпіонаті Києва. Беремо участь в усіх змаганнях на які нас запрошують. Намагаємося надати якомога більше ігрової практики нашим дітям.

  – Ваша думка стосовно введення футболістів області до Єдиної бази ФФУ.

  – Я є прихильником Єдиної бази ФФУ, адже в усьому має бути порядок. Там, де є правила, там завжди є результат. Саме база фіксує приналежність гравця до клубу, це офіційна історія футболіста. Введення гравців області до бази – велика перемога, тому хотів би подякувати обласній федерації футболу за чітку позицію стосовно даного питання.

  – Куди пішли кошти за компенсацію Руслана Маліновського.

  – Кошти за компенсацію нашого вихованця прийшли на рахунок школи. Вони ще не витрачені, хочеться придбати на цю суму щось суттєве. Рішення щодо коштів буде прийматися на нараді тренерів. Як на мене, на ці кошти варто було би придбати автобус для СДЮСШОР «Полісся».

– Як справи з будівництвом штучного майданчика?

– На мою думку, найбільш складні  роботи вже виконано: трибуну побудовано, більша частина роботи в адмінбудинку вже зроблена, закінчується укладка останнього фінішного слою газону, наступний крок – розкатка штучного газону на запасному полі. Також почали підготовчі роботи по засипанню котловану та основної подушки під центральне поле.

І міська влада, і віце-прем’єр міністр України Геннадій Зубко озвучували, що до кінця листопада на початку грудня об’єкт має бути повністю здано. Я в це вірю.

– Хвилю обурення у батьків викликали контракти запропоновані школою…

– Це абсолютно нормальна практика, яка присутня в усіх спортивних школах України. Це не контракт, а договір на спортивну підготовку, який регламентує відносини, права й обов’язки сторін, які беруть на себе певні зобов’язання. Перед батьками СДЮСШОР бере зобов’язання, що буде виховувати, намагатися зробити з дитини професійного футболіста, маючи для цього відповідних тренерів та інфраструктуру.

Ми змінили стратегію розвитку школи, адже в Житомирі з’явилась професійна команда. Якщо футбольна школа не готує гравців для футбольного клубу в своєму місті, то виникає питання для чого існування й фінансування закладу.

Федерацією футболу України був розроблений стандартний, типовий договір на спортивну підготовку, в якому, наголошу, головне – права та обов’язки футболіста й футбольної школи.

Хочу офіційно заявити, що цей договір нікого ні до чого не змушує, він говорить про те, що школа бере на себе зобов’язання якісно й фахово готувати футболіста, а футболіст, якщо хоче перейти до іншого клубу, має попередити футбольну школу про це. Якщо гравець заграє в професійній футбольній команді, то вже тоді школа має право на компенсацію, так як це було з Маліновським.

Втілюємо лише те, що пропонує Федерація футболу України. Є певні правила, яких потрібно дотримуватися. На сьогоднішній день маємо 60 підписаних договорів з нашими перспективними вихованцями.

– Співпраця СДЮСШОР «Полісся» з ФК «Полісся».

– Зараз вже маємо команду U-19, яка є мостиком між дитячою школою і професійною командою. На матчі Полісся U-19 постійно приходять тренери з першої команди. Ми співпрацюємо з тренерами, адаптуємо наших вихованців під вимоги, бачення та філософію гри основної команди «Полісся». На зимові збори з першою командою їздили чотири гравці U-19.

– Команда СДЮСШОР «Полісся» грає в Чемпіонаті Житомирщини. Ви розглядаєте участь у чемпіонаті як підготовчий етап до Чемпіонату України U-19?

– У цьому сезоні було прийнято рішення про участь команди школи в Чемпіонаті області. На мою думку, якось не правильно, що місто Житомир не представлене в Чемпіонаті області. Житомир – місто з гарними футбольними традиціями.

Насамперед, ми переслідували дві мети – повернення до Житомира великого футболу та підготовка футболістів до інших змагань.

Наші гравці у середу грають в Чемпіонаті України U-19, а у вихідні – на область. Так ми тримаємо в тонусі футболістів і кожному надаємо ігрову практику. На наступний сезон будуть інші завдання та інші цілі.

– Влітку велася розмова про те, що в Житомирі буде функціонувати відділення дівочого футболу на базі СДЮСШОР «Полісся». Як просувається дане питання?

– Жіночий футбол стрімко розвивається в нашій області. Велика подяка обласній федерації футболу, яка просуває цей напрям. В ліцеї та інтернаті, про які я вже зазначав, є група жіночого футболу.

Так, дійсно, були розмови і є плани щодо відкриття на базі СДЮСШОР групи дівочого футболу. На сьогодні ми в процесі обговорення. Школа лише «за» відкриття такої групи, але є певні фінансові складові. Це питання буде розглянуто при формуванні бюджету школи на наступний рік.

– На Вашу думку, на якому рівні зараз розвиток дитячо-юнацького футболу в області?

– Дитячо-юнацький футбол розвивається і розвивається дуже динамічно. Так, є багато проблем, багато чого хотілося б змінити. Проте вважаю, що рухаємося лише вперед.

Приємно, що по всій області ведуться роботи по відновленню футбольної інфраструктури, створююся умови для тренування гравців. Приємно, що обласна і міська влада відкриті і максимально допомагають у розвитку футболу. Через рік-два Житомирщина в розвитку дитячого футболу буде на слуху в Україні.

СДЮСШОР «Полісся» ставить перед собою завдання потрапити у  цьому сезоні до Вищої ліги ДЮФЛ України. Якщо до Житомира будуть приїздити «Динамо» (Київ), «Шахтар» (Донецьк) чи «Карпати» (Львів) – це стимулюватиме наших дітей до занять футболом.

– І на завершення, чого б побажали своїм вихованцям, батькам та тренерам?

– Своїм вихованцям – здоров’я і віри в самих себе, рухатися тільки вперед, поразки будуть завжди, але без них не буде перемог. Батькам – витримки й сили, підтримувати свої дітей, завжди вірити в них.

Тренерам – морального спокою та потерпіти, адже неможливо навчити людину плавати в басейні, де немає води. Також перейти на інший рівень завдяки інфраструктурі, яка вже зовсім скоро має у нас з’явитися.

Джерело: zhoff.org.ua

 

Последнее изменение Четверг, 18/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework