×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Як майстер спорту України з баскетболу опинився у лавах поліцейських в Житомирі

  31-річний лейтенант поліції Михайло Нейжмак без упину може говорити про спорт і службу у поліції.

  Як майстер спорту України з баскетболу і капітан команди БК «Житомир» опинився у лавах поліцейських і працює оперуповноваженим карного розшуку, Михайло розповів під час інтерв’ю. 

  – Я хотів бути поліцейським і свідомо йшов до цього. Тому що це робота для сильних духом і фізично витривалих чоловіків – захищати, допомагати, відвертати біду, - каже оперативник карного розшуку Житомирського відділу поліції Михайло Нейжмак.

  Власне його вступу на службу в поліції передувала стрімка спортивна кар’єра. Ще юнаком Михайло почав працювати над собою, займався у тому числі й боксом і айкідо, постійно удосконалювався і врешті зробив собі ім’я та звання на майданчику баскетбольної України. 

  – Потенціал у мені розгледів тренер збірної команди Житомирського національного агроуніверситету з баскетболу Олександр Москаленко. На той час я навчався на 1 курсі іншого вузу. Однак саме він  спонукав мене до переходу 2005-го року на навчання до цього універу. Фактично, з того року для мене відкрилися нові перспективи і у спортивному сезоні 2005-2006 я став гравцем збірної команди Житомира у чемпіонаті Західного регіону України з баскетболу.

  А відтак спортивна кар’єра хлопця почала набирати нових обертів. На одних із змагань Михайла Нейжмака помітив і виділив серед гравців Володимир Севастьянов – знаний у спортивних колах тренер. Наступний сезон перспективний баскетболіст провів на Дніпропетровщині у складі ДУЕП (Дніпропетровськ), потім – у містах Сумах, Білій Церкві (кузні спортивних лідерів Національної збірної з баскетболу), Луцьку, Кіровограді і знов у рідному Житомирі. 

  Особливими подіями у ці роки Михайло вважає присвоєння звання майстра спорту України з баскетболу (у 2011-му у складі БК «Волиньбаскет») і народження свого сина Матвійка (у 2013-му). 

  – Спортивні досягнення і стрімкий злет як баскетболіста могли дати мені нові можливості, у тому числі й за кордоном. Однак обставини склалися так, що я вирішив залишитися у Житомирі. У 2016 році я повернувся у рідне місто і став капітаном БК «Житомир». А тоді згадав і про свої дитячі мрії – стати правоохоронцем. У 30-ть років уявлення про службу стали більш чіткішими, а закладені спортом принципи дозволили зрозуміти переслідувані цілі. Я хочу жити у безпечному суспільстві, хочу, щоб мої діти зростали у безпечній країні. Якщо я можу для цього щось зробити, то чому б не взятися за це. І я подав свою анкету під час оголошеного набору оперуповноважених кримінальної поліції (2017-го). 

  Сьогодні лейтенант поліції Михайло Нейжмак – оперативник у Житомирському ВП ГУНП. За рік роботи він не лише не розчарувався у власному виборі, а й активно продовжує поєднувати службу зі спортом, бере участь у змаганнях та чемпіонатах. У серпні 2018 команда БК «Бульдоги», у складі якої грав і житомирський поліцейський-баскетболіст, стала переможницею у Кубку Корбана 2018. 

  – Опер, на моє переконання, має бути міцним і здоровим, розумним і витривалим, сміливим і наполегливим, а ще цілеспрямованим. Виховати у себе такі риси допомагає спорт. Я вдячний своїм тренерам, які відкрили і загартовували їх у мені: Олександру Москаленку – за характер і спортивну злість, уміння боротися за кожен м’яч; Юрію Дятловському та Володимиру Севастьянову – за технічну базу і володіння м’ячем; Андрію Шапталі – за технічне мислення, а Денису Апаріну, який для мене взагалі за брата, – за всебічну підтримку і віру у мої сили та спроможність. Баскетбол – це насправді інтелектуальна гра, а конструктивне мислення просто необхідне оперативнику-розшуківцю. 

  Нині команда БК «Житомир»,  капітаном якої є Михайло Нейжмак, розпочала ігри нового сезону Першої ліги України з баскетболу 2018. Два стартових поєдинки 20 та 21 жовтня полісяни розіграли у м. Полтаві з місцевою командою БК «Полтава» - і вибороли дві перемоги поспіль. Уже цими вихідними, 3 та 4 листопада, житомиряни прийматимуть у себе суперників із Вінниччини. 

  Тож уболівальників БК «Житомир» та просто шанувальників баскетболу Михайло Нейжмак запрошує до Житомирського автомобільно-дорожнього коледжу, де у суботу (3 листопада) о 19.30, а у неділю (4 листопада) о 13.00 відбудуться баскетбольні поєдинки.

  Бажаємо БК «Житомир» успіхів у прийдешніх іграх і найвищих перемог! 

ok 01.11.2036jpg

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 

 

Последнее изменение Четверг, 01/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework