×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Юлія Єлістратова: «Успішний сезон 2018 – для мене це закономірність»

  Ціла низка внутрішніх та міжнародних перемог, статус однієї з найшвидших «бігових» триатлеток планети, перспективні позиції в олімпійському рейтинзі та третє в кар’єрі золото з етапу Кубка світу.

  З таким розкішним доробком закінчує змагальний рік найсильніша триатлетка України Юлія Єлістратова. Ми поспілкувалися з житомирянкою про вже здобуті, а також прийдешні звитяги. 

  Юля, вітаємо тебе! Чи вдалося тобі повноцінно відпочити після важкого 2018 року?

  Сам відпочинок був не надто довгим, але його виявилося достатньо для того, щоб відновитися. Нині ми поступово набираємо оберти з прицілом на наступний рік.

  Зараз ми на Кіпрі, в місті Ларнака. Збір має статус «втягуючого», ми тут будемо до 25 грудня. Наразі тренуємося без максимальних навантажень, більше силової та технічної підготовка. Все робитимемо поступово, тому що сезон 2019 року обіцяє бути довгим – по плану дуже важливі гонки, тому готуватися треба ретельно.

  Чи можна сказати, що 2018 рік станом на зараз був найуспішнішим у твоїй кар’єрі?

  Кожен сезон по-своєму особливий, їх дуже важко порівнювати. Мені часто ставлять запитання про найбільш значущий сезон у моїй кар’єрі… Але відповісти не так просто. Я задоволена змістом сезону, що минає. В будь-якому випадку він мені запам’ятається, адже фактично це був мій перший після народження сина повноцінний сезон. В 2017-му році я також зробила кілька вдалих стартів, однак при цьому не набрала необхідних обертів та запасу на всю дистанцію.

  Як на такий вдалий сезон, в тебе аж надто стримана реакція!

  Особливих радощів немає, адже до цих результатів я була готова. Наприклад, у Сарасоті: четверте місце на етапі Кубку Світу вважається високим показником – а я швидше була розчарована, бо до останнього боролася за медаль.

  Тут навіть не сам факт перемог вражає, а стабільність результату. Якщо раніше успіх мав місце, але при цьому він не був циклічним, то зараз ми півроку спостерігаємо за твоїми високими результатами практично на всіх стартах.

   Спрацювалися з тренером – і це значить, що вдалося знайти правильну методику підготовки. Дійсно, відчувається стабільність і сталість результатів. В середині сезону я дещо загнала себе – тому показники пішли на спад. Однак, подальші результати довели правильність обраного курсу.

  При наявності дуже сильних суперниць, ти неодноразово демонструвала неймовірну бігову швидкість та переважала всіх у цьому компоненті! В чому полягає секрет такого вибуху саме на бігу?

  Я вважаю, що мені просто підходить методика тренувань. Можливо, причина полягає в тому, що біг мені з самого початку кар’єри дається легше, ніж плавання – хоча і в своєму плаванні я відчуваю прогрес. Станом на зараз, я можу конкурувати з сильними спортсменками з Європи та світу. Дай Бог, будемо далі розвиватися, щоб розпочинати біг одночасно з ними – за таких обставин, можна боротися і за найвищі місця.

  Якщо ж розбирати більш детально, то зараз на бігу я ставлю головний акцент на хороший ритм. Можливо, сама довжина мого кроку зменшилася, але гарний ритм, такий собі економічний біг залишають мені більше сил і я менше втомлююся. Все ж таки у нас не спринт, а довга робота.

  Чи плануються в рамках підготовки до нового сезону якісь нововведення, чи все ж таки працюватимете по старому перевіреному графіку?

  Мінімальні зміни, звичайно, матимуть місце. Ми розвиваємося та слідкуємо за новими тенденціями, пробуємо для себе нові методики. При цьому залишаються певні шаблони, яких ми з тренерським корпусом будемо дотримуватися – але разом з тим розмірковуємо, що ще можна максимально зробити, щоб оптимізувати нашу роботу. Минулого року, можливо, недостатньо уваги приділили силовій підготовці – тепер більше роботи виконуватимемо в залі, як завжди приділимо багато уваги плаванню. Особливо – довжині гребка, його потужності, це більш технічні речі.

  Скажи будь-ласка, коли ти плануєш починати сезон, і чи будуть в тебе якісь проміжні старти?

  Для того, щоб оптимально розподілити сили, я не планую розпочинати сезон занадто рано. Основна концентрація буде на Кубках Світу, розглядаю їх як продовження олімпійського відбору. Для розстартовки використаємо два етапи Кубка Європи в Іспанії, вони відбудуться навесні. Далі – Кубки Світу в Мадриді та Ченгду.

  Чи можемо ми зараз, в світлі Олімпійських Ігор говорити про те, що задача ставиться медальна? Чи про це поки що зарано говорити?

  Дійсно, до Олімпіади ще багато часу, і  мені треба багато працювати для того, щоб всерйоз претендувати на медалі. Але такий грандіозний турнір досить часто можна порівняти з лотереєю! Нерідко чемпіони демонструють посередні результати, тоді як «темні конячки» вистрілюють.

Джерело: sportzt.com

 

 

Последнее изменение Среда, 19/12/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework