Арбітри обласної федерації склали тест ФІФА

  22 січня в київському легкоатлетичному манежі ШВСМ українські футбольні арбітри всіх категорій та їхні асистенти складали тест ФІФА з фізичної підготовки.

   Арбітри Житомирської обласної федерації футболу Володимир Дорошенко, Павло Дубровець, Тарас Панасюк, Володимир Онищук, Олександр Макарець та Марія Маринець також складали тест ФІФА. Відзначимо, що Олександр Макарець і Марія Маринець складали тест вперше, - повідомляє ЖОФФ. 

  За нормативом тесту ФІФА для арбітрів українські рефері мали пробігти шість разів по 40 м із хвилинною перервою між забігами. Норматив для чоловіків — 6 с, для жінок — 6,4 с. У випадку хоча б однієї невдалої спроби призначається один додатковий забіг, при двох невдачах тест вважається проваленим. До речі, середній показник арбітрів Прем’єр-ліги склав 5,67 с.

  За словами голови Комітету арбітрів ФФУ італійця Лучано Лучі, який пильно спостерігав за тестами, усі учасники вразили його фізичною підготовкою на даному етапі: «Це перший тест цього сезону, який охоплює арбітрів усіх професіональних змагань України — УПЛ, ПФЛ, юнацької ліги та жіночої першості,  а також випускників національної школи арбітрів. Наші рефері складають ті ж тести ФІФА, що й минулого року — інтервальне тренування та тести на швидкість».

  За словами голови комітету арбітрів, як тільки до України прибуде технічне обладнання, українські рефері після етапу теоретичної підготовки, яку вони вже отримали й продовжують отримувати, перейдуть до практичної підготовки до роботи з VAR. «Коли остаточно система VAR запрацює в українському футболі, залежить навіть не від ФФУ, а від ФІФА, яка має надати Україні спеціальний дозвіл, — каже Лучано Лучі. — Уся система VAR у футбольному світі залежить від ФІФА. Ця система дійсно допомагає, якщо правильно її використовувати. Якщо ж робити це неправильно, можуть виникнути проблеми. Проте в Європі після тривалої підготовки й практики вона отримала схвальні відгуки, а очевидні помилки були виправлені. Вважаю, що українські рефері будуть готові до цієї системи, а українському футболу VAR необхідна, тому що з початком її роботи вдасться уникнути більшості помилок та спірних рішень, які бувають під час топ-матів українського чемпіонату».

За матеріалами ФФУ

 Новини Житомира

    
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework