Малинчанка, яка зайнялася спортом, аби покращити фігуру, а стала майстром спорту міжнародного класу з бодібілдингу

  Яна Єнько - майстер спорту України міжнародного класу.

   Майстер спорту України міжнародного класу з бодібілдингу (2017), передає infomalin.biz.

  Віце-чемпіонка світу у категорії «Фітнес-бікіні» (2017), срібна призерка чемпіонату Європи (2017), бронзова призерка чемпіонату світу серед юніорок (2017), абсолютна чемпіонка України з фітнес-бікіні (2017).

  Тренер Спортивного клубу «Адреналін» м.Малин Житомирської області.

  Тренується під керівництвом Станіслава Візінгера і представляє команду «Idealbodyvizenher (vizenherteam»/

  Закінчила Київський Національний університет культури і мистецтв, магістр – менеджер шоу-бізнесу (2017).

  Народилася 28 червня 1994 року в місті Малині Житомирської області.

  Навчалася в ЗНВК «Школа-ліцей №1 ім.Н.Сосніної (2000-2011 р.р.).

  Спортом почала займатися в 2013 році. На спортивний майданчик вийшла лише для того, щоб покращити фігуру, зробити її гармонічнішою. Спершу просто бігала, пізніше друзі запросили у тренажерний зал. Це кардинально змінило її життя. Уже через півроку тренувань Яна зрозуміла, що хоче виступати в змаганнях Федерації бодібілдингу і фітнесу України.

  Перша підготовка до змагань з фітнес-бікіні була ще влітку 2015 року. Яна вдало дебютувала на чемпіонаті Західної України «Золотий Бук» в Чернівцях, завоювавши бронзову медаль.

  В цьому ж році (2015) вона стала чемпіонкою Житомирської області.

  Завдяки своєму тренерові Станіславу Візінгеру вона успішно дебютувала на міжнародній арені. У 2016 році на чемпіонаті Європи стала фіналісткою в категорії «юніори, до 160 см», зайнявши 6-е місце.

  17 квітня 2016 року пройшов відкритий Кубок Житомирської області з бодібілдингу, менс-фізик і бікіні. У категорії міні-бікіні, жінки (163 см) перемогла Яна Єнько.

  2017 рік був дуже насичений у кар’єрі спортсменки. Основними завданнями на рік була участь у трьох міжнародних змаганнях. Це чемпіонат Європи (травень, Іспанія), чемпіонат світу серед юніорок (листопад, Румунія) та жіночий чемпіонат світу (грудень, Франція).

  8 квітня 2017 року відбувся один з найпрестижніших турнірів з бодібілдингу в Україні – Відкритий Кубок Києва, на який з’їхалися понад 350 спортсменів, які змагалися у 18 категоріях на сцені Центру культури та мистецтв НТУУ «Київський політехнічний інститут». Яна перемогла у двох категоріях: «Бікіні, до 160 см» та «Бікіні, юніорки, 160».

  У травні на Чемпіонаті Європи 2017 року (м.Санта Суссана, Іспанія) вона стала володаркою двох срібних нагород в категоріях «юніори, до 160 см» та «жінки, до 160 см».

  Це срібло дозволило їй отримати спортивне звання «Майстра спорту України міжнародного класу з бодібілдингу» (Наказ Міністерства молоді та спорту України від 12.09.2017 № 3806).

  Осінній сезон розпочався з Чемпіонату Києва – в активі дві золоті медалі і дві абсолютні перемоги у номінаціях фітнес-бікіні серед жінок та юніорок.

  У Вінниці 28-29 жовтня відбувся чемпіонат України з бодібілдингу та жіночого фітнесу, що зібрав десятки представників з усіх регіонів. Яна Єнько стала на цих змаганнях абсолютною чемпіонкою, чим підтвердила своє право представляти Україну на чемпіонатах світу в Румунії та Іспанії.

  На чемпіонаті світу в Румунії (листопад, 2017) Яна стала бронзовою призеркою серед найкращих спортсменок-юніорок світу, а наступного місяця, в грудні, завоювала срібло на чемпіонаті світу серед жінок у Франції в категорії «Фітнес-бікіні».

  Завершився 2017 рік Церемонією нагородження кращих спортсменів Федерації бодібілдингу і фітнесу України: Яна зайняла третю сходинку в рейтингу серед найкращих спортсменок України в номінації фітнес бікіні, а її тренер Станіслав Візінгер отримав нагороду «Кращого тренера 2017 року» - за підготовку Абсолютної чемпіонки України та срібної призерки чемпіонатів Європи та світу.

  В 2018 році спортсменка брала участь у фестивалі «Arnold Classik Europe», що проходив у Барселоні (Іспанія).

  У складі команди Федерації бодібілдингу та фітнесу України було 32 спортсмени. Загалом участь у змаганнях взяли участь більше тисячі спортсменів з різних куточків планети.

  Яна виступила успішно, завоювавши першу золоту медаль у категорії «Фітнес-бікіні» до 160 сантиметрів.

  До-речі, на церемонію нагородження завітав відомий американський кіноактор і бодібілдер Арнольд Шварценегер.

  Після приїзду з Барселони Яна побувала на відкритому чемпіонаті бодібілдингу південного регіону України, що відбувся на базі палацу культури Одеського національного політехнічного університету. Вона повернулась із перемогою.

  На Чемпіонаті України 2018 року (листопад) з бодібілдінгу, фітнесу і фітнес-бікіні, який проходив у Києві, судді визнали Яну спортсменкою номер один у категорії фітнес-бікіні.

kd110207 2

kd110207 3

Василь Степаненко,

дослідник історії спорту Малинщини,

Заслужений тренер України,

Член Національної спілки журналістів України

Джерело: infomalin.biz

 Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Понедельник, 11/02/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework