Олімпійський вид спорту у маленькому місті: Школярі Новоград-Волинського заснували спільноту вело-екстремалів. ВІДЕО

 Олімпійський вид спорту у маленькому місті. Школярі Новоград-Волинського, що на Житомирщині, об'єдналися у велику спільноту велосипедистів-екстремалів. Та от професійно розвиватися у дисципліні ВМХ-фристайлу вони не можуть.

 

  Чому? - Анастасія Старовойт розкаже, повідомляється на podrobnosti.ua.

  Новини про цих хлопців Ілля дізнається з соцмереж. Чотири роки тому саме він взявся розвивати у своєму місті вуличний стиль виконання трюків на велосипеді. З міста він поїхав, але його молодші товариші спорт не закинули.

  "З кожним разом, коли приїжджаєш - вони все більше ставлять трюків, більше розвиваються, беруть більші висоти", - говорить Ілля Стецюк, райдер.

  Приклад земляка тепер наслідують десятки школярів. Усі разом, вони - BMX-райдери, які ганяють на великах, роликах та скейтбордах і відточують карколомні трюки.

  "Це "бемікс" - це, типу, такі ніби то дитячі вєлікі. Вони міцні - спеціально для трюків. Займаюся я вже 2 з половиною роки", - говорить Влад, райдер.

  "Я дивився, як хлопці катаються - мені сподобалося. Я купив собі вєліка і вже катаюся", - говорить Ваня, райдер.

  Свої трюки райдери виконують безпосередньо на вулиці, використовуючи елементи місцевої архітектури. Та не усім містянам до вподоби такі тренування в центрі міста.

  "Ми каталися і тут, на нашій площі і каталися на міській раді і нас завжди охорона виганяла звідти. Нам нема де кататися", - розповідає Саша Довгалюк, райдер.

  Підходящих майданчиків у місті немає, тож райдери вирішили просити владу їх облаштувати.

  "У нас був проект участі, там було 33 проекти і 5 з них, які наберуть саме більше голосів - їх мали створити в реальності. Але нам не вистачило семи голосів. Ми не розстроїлися і подали петицію", - розповідає Саша Довгалюк, райдер.

  До кінця збору підписів ще 6 днів, а петиція набрала вже більше голосів, ніж потрібно. За своїх земляків і розвиток спорту Ілля радіє.

  "Петиція - це такий невеличкий крок до реалізації, бо якщо така кількість людей вже проголосувала - вони "за", вони нас підтримують і влада на це зверне краще увагу", - говорить Ілля Стецюк, райдер.

  Два роки тому міжнародний олімпійський комітет додав дисципліну BMX Park Freestyle у програму Ігор на 2020 рік. Тож наступного року у Токіо вуличний спорт вийде на світовий рівень.

  Можливо, саме хтось із цих юних рейдерів представлятиме Україну на майбутніх Олімпіадах?

kd01031917 1

Джерело:podrobnosti.ua

 Новини Житомира

 

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework