Головний тренер ФК "Полісся" Анатолій Безсмертний розповів про міжсезоння, підготовку до сезону та новачків команди

  Напередодні першого офіційного матчу весняної частини сезону проти тернопільської «Ниви» наша прес-служба поспілкувалася з головним тренером команди Анатолієм Безсмертним про підготовку команди у міжсезоння, навчально-тренувальні збори в Копилах та новачків команди.

  Два місяці роботи на зборах, багато спарингів та перегляд гравців вже позаду. Як команда попрацювала і з яким настроєм повернулася «номінально» додому?

  - Ну я скажу так, що попрацювали пристойно, зробили багато роботи і провели велику кількість спарингів. Якщо спочатку було, не зовсім те, на що ми сподівалися, то вже під кінець зборів хлопці почали розуміти, чого ми хочемо і що вимагаємо. По роботі на зборах, абсолютно ні до кого не маємо питань, всі працювали на совість, скажу більше, хлопці пахали. Звісно ж, переглянули велику групу гравців, але зупинилися на тих, хто вже у команді. Тому, вважаю, що команда укомплектована не поганими, навіть, хорошими футболістами.

  Над чим команда працювала більше на навчально-тренувальних зборах? Це була фізична підготовка чи тактична?

- Скажу так, що був свого роду мікс. Приділили увагу і фізичній, і тактичній підготовці. Тобто, над усіма моментами, якими треба було попрацювати – попрацювали якісно.

  Чи достатньо було цих усіх зборів для того, аби добре підготуватися до чемпіонату?

  - Навіть більше ніж достатньо. Провели цілих п’ять зборів. Хочеться подякувати губернатору і директору клубу за те, що пішли нам на зустріч і ми провели навчально-тренувальні збори в хороших умовах, і те, що було заплановано, нам таки вдалося втілити в реальність.

  Серед усіх зіграних матчів у міжсезонні, який з них був найважчий?

  - Вони всі були не легкі, просто матчі відрізнялися рівнем нашого суперника. Але, хочу відмітити останні зустрічі, які, власне, і показали, що ми рухаємося у правильному напрямку. Саме спаринг з «Десною», були два хороші матчі з «Кременем», «Авангардом» та «Металістом». Я вважаю, ці матчі і дали нам розуміння того, що ми йдемо тільки вперед і підвищуємо рівень команди.

  Чи багато гравців було на перегляді у міжсезоння і за якими критеріями відбирали новачків? На що звертали увагу першочергово?

  - Першочергово, звісно ж, цікавили фізичні якості футболіста, індивідуальна майстерність, швидкість та бажання бути в нашій команді. Силоміць ми нікого не тягнули, ініціатива йшла від самих гравців. Якщо він хоче бути в команді, тоді ми дивимся, працюємо і запрошуємо. І, обов’язково, звертаємо увагу на те, як футболіст думає на полі та орієнтується у ситуації. Ось, ці моменти, на які ми першочергово звертаємо увагу.

  Чи задоволені Ви новачками, які прибули в розташування команди?

  - Ті футболісти, які прийшли в нашу команду мене цілком влаштовують. Я ними задоволений і вважаю, що вони підсилили команду.

  Кого з них можете виділити?

  - Якщо чесно, то я не особливо люблю когось виділяти, просто футболісти, які нещодавно прийшли у команду вони, по-перше - мають велике бажання бути «Поліссі», по-друге - дати належний результат. Тобто, хлопці, яким не байдужий футбол і його доля на Житомирщині.

  Зрозуміло, що новачки значно підсили команду. А які ж позиції найкраще підсилили у цьому міжсезонні? І чи всі позиції вдалося підсилити?

  - Так, позиції, які ми хотіли підсилити у міжсезонні – підсилили. Хоча, є хороші футболісти, які у це міжсезоння залишили розташування команди – це Павло Іванов та Ігор Чередніченко. Не можу не згадати і не подякувати хлопцям за роботу і за проведений сезон, вони нам дуже допомогли. Що стосується нашої нинішньої команди, в принципі, ми задоволені усіма футболістами.

  Хто, на Вашу думку, зараз є лідером команди? І хто ж, все-таки, буде капітаном в сезоні?

  - Можу відразу сказати, що капітаном команди буде Вадим Шаврін. Однозначно, він цього заслужив, тим паче, грає не перший рік за «Полісся». Ми йому довіряємо і, я вважаю, що саме Шаврін є хорошою кандидатурою на місце капітана.

  Отже, зрозуміло, що завдання перед командою – вихід у Першу лігу. «Полісся» гарно провело товариські матчі на зборах, жодної поразки – це показник. Яку команду в сезоні вважаєте найбільш сильною? І яка з них може завадити вийти у вищий дивізіон?

  - У нас більш ніж достатньо конкурентів в групі. Розумієте, це така ліга, в якій жодної гри немає легкої, тут потрібно серйозно готуватися до кожного матчу. Тим паче, там же і «Минай», і «Верес» ставить завдання виходу у Першу лігу. Проте, хочу наголосити на тому, що і будь-яка інша команда може зробити сюрприз… На вихідних у нас гра з тернопільською «Нивою» і ми дуже серйозно готуємося, головне зараз перемогти у цьому матчі, а далі вже поступово будемо рухатися далі.

  Що для Вас, як для тренера, є головним у тренувальному процесі і у спілкуванні з футболістами?

  - Взаємоповага і довіра. Варто робити так, аби хлопцям у тренувальному процесі було цікаво – це найголовніше. Потрібно, щоб вони вчилися і ця робота на тренуваннях не була для них такою «пекельною». Вони мають отримувати від цього задоволення, тоді є сенс працювати.

Прес-служба ФК «Полісся»

Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 03/04/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework