12 років і 17 млн грн.: в селищі на Житомирщині з'явився новенький басейн

 У смт Ємільчиному в молодіжно-спортивному комплексі «Юність»  відкрито плавальний басейн. Участь у відкритті взяли голова обласної ради Володимир Ширма, голова облдержадміністрації Ігор Гундич та депутати обласної ради.

 

  Першими новенький басейн випробували вихованці Житомирсько дитячо-юнацької спортивної школи  «Авангард»  Житомирської обласної ради, передає прес-служба обласної ради.

  Як розповів голова обласної ради Володимир Ширма, від ідеї до реалізації цього проекту минуло 12 років.

  «Ще у 2007 році у мене виникла ідея про басейн. І колишнє приміщення будинку офіцерів, де зараз розташований басейн, ідеально для цього підходило. І нарешті це сталось, і зупинятися на цьому не будемо. У планах - відкриття у районі лікарської амбулаторії, ремонт дитячого садка, капітальні ремонти доріг. Але це все робиться не лише в Ємільчинській ОТГ, по всій області сотні таких об’єктів. Все це вдалось зробити саме завдяки децентралізації, коли громади отримали фінансові можливості. Завдяки цьому вдалось зробити і плавальний басейн. Впевнений, що молодь, яка тут займатиметься, виросте чемпіонами таславитиме Житомирщину. Усе в житті минає, а такі речі залишаються надовго. Це те, чим по праву можна гордитися, адже зроблено не для себе, а зроблено для всіх людей, передусім для дітей, для їхнього здоров’я», - сказав голова обласної ради.

  Загальна вартість робіт становить понад 17 млн грн. Роботи по реалізації даного проекту були розпочаті у 2013 році. Фінансування проекту здійснювалося за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток територій, а також місцевого бюджету. У зв’язку з відсутністю фінансування та тяжким фінансовим становищем роботи по реалізації проекту із 2016 року призупинено.Відновлено роботи у 2018 році за кошти державного фонду регіонального розвитку та інфраструктурної субвенції та місцевого бюджету.

  Наразі всі будівельні роботи виконано, зокрема облаштовано чашу басейну, внутрішні приміщення, зовнішнє та внутрішнєоснащення, а також проведено роботи із благоустрою та озеленення території.

001aaaaaaaaaabass4

001aaaaaaaaaabass6

Новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 22/04/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework