Гол житомирянина дозволив збірній України вийти до 1/8 фіналу Чемпіонату світу з футболу з першого місця

  30 травня, молодіжна збірна України зіграла заключний матч відбіркового етапу Чемпіонату світу з футболу проти збірної Нігерії. Нічия або перемога гарантували б Україні перше місце і зустріч, можливо, зі слабким суперником на першій стадії плей-офф. І наші футболісти таки зуміли виконати задачу-мінінмум завдяки голу житомирського футболіста Данила Сікана.

   Команди почали матч в дуже повільному темпі. І Нігерію, і Україну влаштовувала нічия, і ніхто не хотів ризикувати. В діях “синьо-жовтих” відчувалася відсутність зіграності, у африканців – боязнь пропустити контратаку від України. У першому півгодини обидві команди не завдали жодного удару по воротах.

  І так вийшло, що перший удар на 30-й хвилині став першим голом. У Кащука вийшов хороший прохід по правому флангу і подача до воротарського майданчика. Воротар збірної Нігерії невдало вийшов з воріт і Сікан, який залишився один на дальній штанзі, вразив порожні ворота.

  Після пропущеного гола нігерійці активізувалися і посилили тиск на ворота Луніна. Здавалося, що українці все ж закінчать перший тайм з перевагою в рахунку, але нігерійці отримали шанс – аргентинський рефері Фернандо Рапалліні побачив фол з боку Сафронова в своїй штрафній і поставив пенальті. Однак високиий форвард нігерійців Мухамед Тіджані пробив нехитро, і Андрій Лунін витягнув його удар з точки.

  Другий тайм Нігерія теж почала в високому темпі, і на 50-й хвилині у ворота Луніна був призначений ще один пенальті. Цього разу суддя довго переглядав відеоповтор, перш ніж покарати Україну за гру рукою у власному штрафному майданчику. Зрештою, він прийняв рішення, пенальті знову пішов бити Тіджані, і в цей раз переграв воротаря збірної України.

  Нічийний рахунок як і раніше влаштовував команда Петракова, і українська збірна продовжувала діяти максимально прагматично. Все ж надійна і організована гра у своїх воріт і сильний воротар – це сильні сторони України. У збірної Нігерії не вийшло виразні атаки, без особливого завзяття йшла вперед і Україна, і в підсумку матч закінчився з рахунком 1:1.

  Україна набрала сім очок після трьох турів і виграла свою групу.

  Чемпіонат світу U-20. Група D, третій тур. Бельсько-Бяла, міський стадіон

  Нігерія – Україна – 1:1

  Голи: Тіджані 51 (пен.) – Сікан 30

  На 45+1 хвилині Тіджані не реалізував пенальті (воротар)

  Нігерія: Оремаде – Рабіу, Алійю, Агбу, Утін – Офоборх, Майкл – Еффьом (Оффья 74), Окон, Маканджуола (Елету 87) – Тіджані (Сор 90+2)

  Україна: Лунін – Снурніцин (Корнієнко 46), Попов, Бондар, Безкоровайний, Сафронов – Дришлюк, Чех, Кащук – Устименко (Супряга 72), Сікан (Булеца 46)

  Попередження: Тіджані 36, Еффьом 56 – Снурніцин 5, Попов 50

Новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 04/06/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework