Шлях до перемоги: Житомирянин, чемпіон світу Данило Сікан розповів про початок кар’єри

  «Мене привели друзі зі школи. Я ще довго думав, куди йти займатись, і прийшов на «Спартак».

   19 червня, в прес-центрі Житомирської міської ради відбулася зустріч з футболістом збірної України U-20 Данилом Сіканом.   Нападник розповів як він почав свій шлях у футболі.

  «Я ще пам’ятаю, там було живе поле. Я от там був, там зараз все класно перебудували, а я ще пам’ятаю, там було живе поле із величезними горбами. Я прийшов на перше тренування, мене одразу взяли в команду. Почав тренуватись, потім пам’ятаю зіграв ще матч проти Малина. Тоді ми виграли 2:1, я ще гол забив. Отак і почав грати» – розповів чемпіон світу.

  Його клубна кар’єра розпочалась у складі молодіжної команди львівських Карпат (U-19), молодий гравець проявив себе дуже добре, забивши за команду 5 голів у 10 матчах, після чого тренер взяв його в основну команду. Дебютував у дорослому футболі 12 серпня 2018 в домашньому матчі Прем'єр-ліги проти луганської «Зорі»(0-1), замінивши на 85 хвилині матчу Сергія Мякушка. На початку зимового трансферного вікна Данила старалися переманити «Шахтар (Донецьк)», «Динамо (Київ)», німецькі Хоффенгайм і Нюрнберг і португальський Спортінг. Конкуренцію за молодого гравця виграв «Шахтар». Гравець уклав контракт  на 3 роки.

  Що ж до чемпіонату світу, то Данило каже: після півфіналу проти Італії до фінального поєдинку вони готувались дуже серйозно. Під час чемпіонату у складі збірної зіграв 6 поєдинків, в яких відзначився 4 забитими м'ячами, ставши другим найкращим бомбардиром, за що отримав Срібний бутс.

  Наприкінці зустрічі Данило залишив автографи для музею спортивної школи «Спартак» та з радістю фотографувався із житомирянами.

kk19061917 1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чемпіон світу та володар «Срібної бутси» побував на стадіоні "Полісся". ФОТО

kk19061917 1ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чемпіон світу з футболу Олексій Кащук із Житомирщини: Я досі не можу повірити в те, що ми виграли

kk19061917 1

kk19061917 1

kk19061917 8

kk19061917 1

Новини Житомира

       
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework