Як житомирська триатлетка Юлія Єлістратова до Олімпійських ігор в Токіо готується

  Житомирська королева українського триатлону - Юлія Єлістратова - впритул наблизилася до історичного досягнення – згідно рейтингу, наша триатлетка де-факто заздалегідь забезпечила собі олімпійську ліцензію.

 

   Тож, Олімпійські Ігри в Токіо мають стати вже четвертими в кар’єрі житомирянки.

  І вже станом на зараз маємо всі підстави говорити, що до головних змагань чотириріччя Єлістратова підходить у, напевне, найкращій спортивній формі за всю кар’єру. Адже за два попередніх сезони вона виборола собі статус грози світових фаворитів, а також реноме однієї з найсильніших атлеток планети на біговому сегменті. І за цим показником наша спортсменка серед лідерів не лише внутрішнього чи континентального стартового листа, але й світового.

  Нині перші номери збірної України з триатлону, в тому числі й Єлістратова, перебувають на Кіпрі, де закладають функціональний фундамент на прийдешній сезон. Ми поспілкувалися з житомирянкою на тему передолімпійської підготовки та дізналися її змагально-тренувальний графік.

  - Базовий підготовчий період проведу на Кіпрі. Зараз акцент, загалом як і в подальшій передолімпійській підготовці, на плавання, – повідомила Юлія. – Також на зимовий період заплановані досить великі обсяги і силові тренування. Ближче до Олімпіади додасться інтенсивність і спеціальна робота.

  - Стартувати на змаганнях обов’язково планую, бо саме виступаючи я набираю оптимальної форми. Перші старти заплановані на березень – це етапи Кубка Світу в Австралії та Новій Зеландії. Далі етапи Кубка Світу в Бразилії, Мексиці, Китаї та Італії. Потім планую продовжити підготовку в середньогір’ї Франції. Спустившись звідти, виступити на чемпіонаті Європи в Естонії – з розрахунку на те, що хороші для виступів дні повинні співпасти з датами Олімпіади. Станом на зараз, я 35-та в Олімпійському рейтингу, при цьому перші 22 місця займають жінки, чиї команди відібралися по естафетах. Офіційно відбір закриється в травні. Зараз я займаю впевнену позицію в рейтингу, але щоб її закріпити – бажано виступити і на весняних гонках.

  Додамо, що, хоча й не надто високі, однак принаймні математичні шанси на олімпійську ліцензію зберігають також українські триатлети Іван Іванов та Єгор Мартиненко.

sportzt.com за матеріалами triathlon.org.ua

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework