Житомирський триатлет Єгор Мартиненко зберігає шанс відібратися на Олімпійські ігри в Токіо

  Якщо лідер збірної України - житомирянка Юлія Єлістратова заздалегідь де-факто забезпечила собі олімпійську ліцензію, то перспективи чоловіків залишаються доволі необнадійливими.

   «Але доволі заплутана система олімпійського відбору донині залишає математичні шанси відібратися на Ігри в Токіо для житомирянина Єгора Мартиненка та Івана Іванова з Горішніх Плавнів», ― розповідає sportzt.com з посиланням на Федерацію триатлону України.

  Наразі Єгор Мартиненко разом з Івановим та Єлістратовою готується до сезону на Кіпрі.

  «Зараз ускладнили відбір на Олімпійські Ігри і дуже важко набирати очки. Згідно рейтингу, ми не мали доступу до ліцензійних турнірів, світових серій, – пояснює Єгор Мартиненко. – Але було внесено певні корективи в регламенті відбору і спортсменам відкрили можливість здобувати олімпійські бали на кубках світу та континентальних кубках. Там конкуренція значно нижча, ніж на змаганнях світової серії. До того ж ти можеш стартувати необмежену кількість разів, хоч на всіх змаганнях календаря. Більше змагань – більше можливостей показати хороший результат і здобути більше очок в рейтинг».

  Однією з головних проблем для Мартиненка лишається брак фінансування, адже міжнародні старти - задоволення не з дешевих.

  «Це доволі болюча тема для мене. Я готовий постаратися і витиснути з себе максимум у відборі, однак для цього має бути відповідне фінансування. По факту, в 2019-му році я не отримав фінансування на поїдки та змагання, все за власний рахунок. Тому, за таких обставин буде дуже важко відібратися на Олімпіаду. Поки що важко сказати, де і коли я буду стартувати в новому сезоні».

  Зазначимо, що Олімпійські Ігри в Токіо відбудуться 24 липня – 9 серпня цього року. Згідно календаря ITU, на період до того часу заплановано 9 кубків світу та з півсотні континентальних кубків.

  Додамо, що за півроку до старту Ігор Іван Іванов у рейтинзі ITU посідає 173-тє місце, Єгор Мартиненко – 230-те. Однак, за словами Івана, щільність таблиці є доволі високою і передбачити щось наперед – майже неможливо. «Зараз доволі багато хлопців з усіх країн світу намагаються йти тим самим шляхом і відібратися за рейтингом ITU. Доволі важко говорити про якісь конкретні позиції та кількість набраних очок – це може бути на фініші як 50-та позиція, так і 100-та позиція. До прикладу, на минулу Олімпіаду я отримав ліцензію, посідаючи 70-те місце в світовому рейтинзі», – підсумував Іванов.

Новини Житомира

       

Последнее изменение Воскресенье, 26/01/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework