Головний тренер Полісся - про ситуацію з фінансами та кадрами

  Один із лідерів Групи А у Другій лізі Полісся зараз перебуває на другому зборі, попереду ще їх кілька, які команда проведе у Житомирі.

   Наставник Полісся Анатолій Безсмертний розповів, чому команда не поїде до Туреччини, а також зазначив, яких футболістів хотів би бачити у себе в розташуванні.

  — Анатолію Петровичу, перший збір ви почали наступного дня після дня народження, яке ви святкуєте 21 січня. Так спеціально підгадали?

  — Справа в тому, що мені третього лютого необхідно було летіти в Туреччину на чергову сесію з тренерських курсів PRO диплом УЄФА, тому запланували свій графік саме таким чином. Десять днів тренувального збору пройшли за моєю участю, потім була невелика пауза. Було важливо, щоб моя відсутність ніяким чином не позначилася на команді, тому ухвалили таке рішення.

  — Що подарували футболісти?

  — Хлопці привітали і подарували своє бажання викладатися на максимум у тренуваннях та під час матчів. Відзначу, що перший тренувальний збір хлопці добре відпрацювали, витримали всі складні навантаження. Зараз гравці радують своїм ставленням до роботи. Це дуже важливо і водночас приємно. Це показник справжніх професіоналів.

  — Позаду чотири контрольних матчі. Який вам більш за все сподобався, перш за все, інформативністю?

  — Відзначу останній спаринг з луцькою Волинню (0:1). Це був дуже інформативний матч, який показав, у якому напрямку потрібно рухатися команді, вказав на помилки, які треба виправити та побачили, до чого необхідно прагнути у майбутньому. У нас був хороший, інтенсивний матч, хоч і мінімально поступилися. Сподіваюся, що гравці, тренерський штаб Волині також отримали задоволення від матчу.

  — Днями почали другий збір. Які плани?

 — На першому тренувальному зборі заклали фундамент у функціональній підготовці гравців, а зараз вже більше працюємо із м’ячем, приділяємо увагу техніці, тактиці. Гравці виконали необхідний обсяг бігової роботи, який зараз дозволяє змінювати направленість у роботі на другому зборі, не забуваючи про фізичну підготовку. Відзначу, що у нас завжди присутнє поєднання бігової роботи,  гри із м’ячем, а також з техніко-тактичними вправами. Перші два-три дні була монотона робота, адже необхідно було пробігти певний кілометраж, а далі вже почали комбінувати свої заняття.

  — Ви одна з рідкісних команд, яка зуміла зберегти команду повністю, за виключенням двох гравців. Може все ж будуть втрати?

  — Звісно, ще деякі гравці залишать нашу команду, проте і новачки у нас очікуються. Минулий сезон провели на хорошому рівні, тому не потрібно було нічого кардинально змінювати. Хлопці довели, що вони потрібні цій команді. Наголошую, що місце у стартовому складі Полісся нікому не гарантоване. Якщо гравець не відповідатиме нашому рівню, то будемо із ним розставатися. Гратиме той, хто виконуватиме вимоги тренерського штабу і викладатиметься на полі на максимум. Глобальних змін не очікується, проте  точково будемо підсилюватися. Селекційний процес триває.

  — А все ж, на які позиції зараз шукаєте новачків чи можливо, склад команди уже укомплектований?

  — Будь-якого якісного гравця на всі позиції розглядаємо як підсилення для нашої команди, адже конкуренція ніколи не буває зайвою.

  — Як у колектив влився Олександр Ковпак? Які функції виконуватиме досвідчений нападник?

  — Олександр дуже швидко адаптувався до нашого колективу. Він є прикладом для молоді як на футбольному полі, так і поза ним. Це справжній професіонал і водночас хороша людина. Ковпак має досвід виступів на найвищому рівні, грав у збірній Україні. Це хороше підсилення для Полісся. Ковпак — футболіст, дивлячись на якого можна багато чому навчитися. У такому віці він тримає себе у формі і впевнений, що допоможе нашій команді.

  — Підписували Цибульського та Рожка для конкуренції, чи можливо вже зараз бачите у них гравців основного складу?

  — Ці гравці були у нас, але на жаль, змушені були із ними розстатися, хоча вони хороші футболісти.  Хлопці не підійшли під наші вимоги. Вони не сильніші тих гравців, які є у нашій команді.

  — Слідкували за змінами у структурах ваших найближчих конкурентів – тернопільська Нива отримала нового спонсора, та й Верес став публічним акціонерним товариством. Що думаєте?

  — Радіємо за ці команди. Нікому не бажаємо зла, але насамперед звертаємо увагу на себе. Якщо клуби отримали акціонерів, тож вони розвиватимуться. Про нашу команду також було багато тривожних новин. Кому зараз легко? Головне, працювати і рухатися уперед.

  — До Туреччини поїдете на збори?

  — Поки немає таких планів, адже у клубу немає фінансування на проведення таких зборів. Готуємося зараз вдома. Спонсори нас особливо не балують, але головне, що маємо можливість хоч так готуватися. Хочеться подякувати за те, що можемо займатися на тренувальному полі, у тренажерному залі. На жаль, багато часу проводимо у переїздах на тренування чи, навіть, у зал, але маємо те, що маємо. Краще би цей час витратили на відновлення гравців.

  — Цього року Полісся вже гратиме на стадіоні Полісся зі справжньою травою?

  — Це питання більше до губернатора. Ще рік тому мали почати грати на стадіоні, але поки що все відкладається, хоча сам стадіон уже готовий. Знаю, що газон, трибуни у належному стані. Залишається впорядкувати територію навколо стадіону.

За матеріалами sportarena.pro

Новини Житомира

       

Последнее изменение Четверг, 13/02/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework