×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Виділення земельної ділянки під будівництво стадіону за кошти УЄФА у Житомирі ще не вирішено

Розвиток на Житомирщині фізичної культури і спорту, матеріально-технічний стан спортивних споруд, спортивні досягнення – ці питання обговорювались 4 березня у прямому ефірі передачі «Віч-на-віч» обласного телебачення.

За участі заступника голови облдержадміністрації Ярослава Лагути, директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлани Гресь та голови обласного відділення Національного олімпійського комітету України Олександра Оніщука.

Житомирщина стоїть в авангарді спортивних досягнень, у нас багато людей, по-справжньому відданих спорту. Однак розвивати фізичну культуру і спорт доводиться в умовах недофінансування. Але незважаючи на це і на ситуацію в державі, як зазначила Світлана Гресь, у минулому році фахівці галузі спорту працювали за календарним планом. Більше того, замість запланованих 4-х всеукраїнських чемпіонатів в області вдалося провести 8 спортивних турнірів (через неможливість проведення змагань у східних областях), зокрема з триатлону, плавання, шахів, аеробіки тощо. Це дало можливість показати свої спортивні досягнення, сприяти масовості спорту. Область пишається високими досягненнями своїх спортсменів. Це насамперед триатлоністка Юлія Єлістратова, яка є реальною претенденткою на участь в Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро. Варті уваги досягнення у триатлоні Дмитра Сапунова, у велоспорті – Тетяни Рябченко. Протягом 2015 року проходитимуть відбіркові етапи, за результатами яких у жовтні-листопаді визначаться учасники Олімпіади. Шанси на участь мають 12 спортсменів області.

Як наголосив Ярослав Лагута, найбільша складова успіху у спорті – це особиста наполеглива праця спортсмена і його тренера. А завданням влади є максимальне сприяння, створення належних умов, заохочення спортсменів. Так, на обласному рівні, окрім фінансування галузі спорту, організуються спортивні заходи, молодим спортсменам виділяються стипендії, проводиться робота по популяризації спорту – стали традиційними підсумкові заходи «Лауреати спортивного року».

Директор профільного департаменту наголосила на тому, що питання забезпечення фінансування шести дитячо-юнацьких спортивних шкіл, що раніше фінансувалися з Фонду соціального страхування, передані місцевим бюджетам. «На місцях є зацікавленість у збереженні цих шкіл, і обласна влада зі свого боку надаватиме підтримку», - запевнила Світлана Гресь.

Учасники передачі обговорили й питання матеріально-технічного стану спортивних споруд області. Найбільша з них – центральний стадіон «Полісся» – потребує капітального ремонту і значних коштів, тож питання його реконструкції поки не стоїть на порядку денному. Натомість планується завершити роботи по реконструкції легкоатлетичного манежу, вкладаються кошти в облаштування плавального басейну, стадіону «Спартак»,  спортивних шкіл. Перебуває у стані вирішення питання виділення земельної ділянки під будівництво стадіону за кошти УЄФА. На жаль, Житомир – єдиний обласний центр, що не має професійної футбольної команди.  «Але такі плани є, - зауважив Ярослав Лагута, - і за умов мирного життя і розвитку економіки ми  цього досягнемо».

Важливим є розвиток масової фізичної культури і спорту на Житомирщині. Всі учасники передачі зійшлися на тому, що це не потребує вкладення значних коштів, тож потрібно популяризувати, рекламувати масову фізкультуру, щоб заняття нею стало модним.

Резюмуючи сказане заступник голови облдержадміністрації зазначив: «В області завдяки спільним зусиллям влади, обласного відділення НОКу, громадськості ведеться робота щодо популяризації спорту. Звичайно, престижним є спорт високих досягнень, але більше уваги приділятиметься розвитку  в області масового спорту і фізичної культури».

n 0403153274

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework