ФК «Полісся»: грошей на клуб залишилось до кінця цього місяця

  Футбольний сезон 2020/21 у розпалі. Житомирський "Полісся" впевнено стартував у новому сезоні: 3 перемоги й 1 нічия. У перших чотирьох офіційних матчах "жовто-зелені" жодного разу не пропустили.

   Директор ФК "Полісся" Володимир Загурський в інтерв'ю для видання "Zhitomir-Online" повідомив, що конкретно визначених цілей команда не має через об'єктивні причини.

  "Конкретних цілей немає, тому що для цілей має бути відповідне забезпечення: фінансове та інфаструктура. А якщо на сьогодняшній день ми граємо на стадіоні імені Баннікова, й скоріше всього до кінця року й першу частину сезону проведемо там?", - каже Володимир Загурський.

  Також директор "Полісся" розповів про погані фінансові умови через недостатнє фінансування, у яких футбольний клуб вимушений існувати.

  "Зараз конкретно проблема те, що 18 грудня губернатор обіцяв на камеру, що буде дофінансована команда й в цьому році отримає фінансову підтримку з обласного бюджету у розмірі 4,8 мільйони. Дали 1,3 мільйони, обіцяли клятвенно, що ще 3,5 мільйони дофінансують, листи пишемо, звертаємось, намагаємося спулкуватися у відповідності до того, на який контакт йде обласна влада. Але, на даний час, недофінансування до кінця сезону 3,5 мільйонів як було, так і є. Зарплати фактично залишилось до кінця цього місяця", - розповів директор житомирського клубу.
 
  Натомість Володимир запевнив, що кадрових проблем в клубу немає. "Полісся" є повністю укомплектованим й готовим до сезону.

  "Ну команда на даний час укомплектована повністю. Всі 25 позицій футболістів, що у нас були, всі укомплектовані", - заявив Володимир Загурський.

  Й хоч трансферне вікно ще відкрите, ФК "Полісся" не планує більше підписувати нових гравців.

  "В нас 25 футболістів заповнено. Якщо хтось буде покидати команду за якихось причин, тоді будемо розглядати питання про якесь підсилення. Якщо в нас буде можливість когось підписати, людину, яка дійсно може стати супер підсиленням, можливо будемо розглядати. На сьогодняшній день команда укомплектована повністю", - додав Володимир.

  Проте, за словами очільника КП ФК "Полісся", у команди проблем достатньо. Окрім недофінансування, накладається ще й проблема з тренувальною базою та стадіоном.

  "З бази нас раз-по-раз виганяють, зараз знову продовжили договір до грудня. У грудні знову підніметься питання, що бази немає. Стадіону немає, фінансування обласного немає, а так, в принципі, до сезону готові", - іронізує Володимир Загурський.

  Якщо декілька футболістів захворіють, це не скасує матч та тим більш не призупинить чемпіонат. Володимир Загурський вважає, що за інакших умов дограти чемпіонат просто не вийде.

  "Українська Асоціація Футболу затвердила, якщо у команді є 14 здорових гравців, то вони змушені виходити на гру. Для прикладу, якщо раніше хворіло 5-6 людей, то все, матчу немає. Зараз будемо черговий раз здавати ПЛР-тест. Якщо, не дай Бог, хтось захворіє - він йде на лікарняний, а усі інші їдуть на гру. Якщо всі три воротарі захворіють, то це вже форс-мажор, але якщо є хоч один - їдьте й грайте. Якщо зважати на ці нюанси, то цей чемпіонат ніколи не дограється", - зазначив директор "Полісся".

  Директор "Полісся" повідомив, що цілком задоволений своїми підопічними на початку сезону 2020/21. "Задоволений початком сезону. Пройшли два етапи Кубку, набрали чотири очки в перших іграх.

  По котируванням букмекерської контори ми мали зайняти 15-16 місце. Загалом, як на мене, нормальний старт. Зважаючи на ситуацію з фінансами, інфаструктурою, з відношенням обласних діячів", - каже Володимир Загурський.

  Володимир Загурський розповів, що поки говорити про підвищення у класі не доводиться, бо футбольний клуб не відповідає тим критеріям, які висуває Українська Асоціація Футболу для атестації.

  "Скажу, що сезон дуже вдався, якщо будемо в першій п'ятірці. Це було б зовсім добре. Великий футбол, професійний - це гроші, це забезпечення. Не можна по результатам команди йти вперед, команда й клуб мають рости одночасно. Якщо ми на сьогодняшній день як команда підвищились в класі, зараз вже кажуть, що давайте в Прем'єр-лігу, ми питаємо: де грати? Де базуватись? Це невід'ємна частина атестації: база, домашній стадіон. А на сьогодняшній день навчально-тренувальну базу реконструюють вже третій рік. Йде тренування на базі й десять чоловік йдуть шукати м'яч. Я не жартую, десять футболістів шукають у лісі м'яч, бо за два роки не змогли поставити паркан. Якщо ми навіть кудись вийдемо теоретично, то з тією інфаструктурою, яка в нас є зараз, нас просто не впустять", - пояснює директор ФК "Полісся".

  26 вересня футбольний клуб "Полісся" зіграє номінальний домашній матч з "Прикарпаттям", а вже 30 вересня зіграє з "Минаєм" у рамках 1/16 фіналу Кубку України з футболу.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework