Житомирський футбольний клуб "Полісся" може знятися з Першої ліги

  Житомирський футбольний клуб "Полісся" може припинити виступи в Першій лізі Чемпіонату України з футболу через недофінансування з обласного бюджету.

 

  Про це Суспільному розповів директор ФК "Полісся" Володимир Загурський. За його словами, річний бюджет ФК "Полісся" становить 9,6 мільйонів гривень. Половину цієї суми, відповідно до домовленостей, виділяє міська рада, іншу половину – обласна державна адміністрація. Директор клубу каже, що міська рада виділила 4 мільйони 800 тисяч гривень, але обласна недофінансувала три з половиною мільйони:

  "На гру 16 жовтня у Сумах з "Альянсом" грошей на виїзд не буде. Не тільки на зарплату, а й для всіх поточних видатків на функціонування клубу. Окрім одного мільйону 300 тисяч клуб не отримав жодної копійки. Коли була акція ультрасів "Полісся", то до них виходив очільник області Віталій Бунечко і сказав, що я вам гарантує те, що до кінця року клуб буде профінансовано у розмірі чотирьох з половиною мільйонів гривень".

 

  Цього сезону ФК "Полісся" підвищився у класі. У першій лізі мінімальний бюджет клубу має становити 15 мільйонів гривень у рік. Для цього були залучені спонсори, каже міський голова Сергій Сухомлин, але, за його словами, обласна державна адміністрація борг у три з половиною мільйони гривень перераховувати клубу не збирається:

  "Тоді потрібно просто сказати, що нам спорт не потрібен, ми його не збираємося фінансувати. Але давайте думати про наступний рік і майбутнє. Завдяки тому, що команда з'явилася у місті, в нас у дитячій школі було 320 дітей, а зараз 800 займається футболом".

  Директор департаменту культури, молоді і спорту обласної державної адміністрації Максим Обшта розповів, що Житомирська ОДА підтримує футбольний клуб "Полісся":

  "Облдержадміністрація на виконання програми з розвитку футболу в області до 2021 року всіляко підтримує футбол і футзал. Зокрема комунальне підприємство міської ради ФК "Полісся". У 2020 році було надано субвенцію один мільйон 300 тисяч гривень для підтримки команди. Окрім того. надається база у селі Березино для підготовки футболістів, їх проживання, тренування, а також на стадіоні "Полісся" надано футбольне поле для підготовки до чемпіонату України".

   У стартових двох турах Першої ліги "Полісся" набрало 4 очки: перемога 1:0 над "Кристалом" та нічия (0:0) з "Вересом". Ще одна гра - проти "Агробізнеса" була перенесена через випадки захворювання на коронавірус у складі "Агробізнеса".

 Новини Житомира

 

Последнее изменение Воскресенье, 27/09/2020

Медиа

{jpgremote}/images/08072014-562.jpg{/jpgremote}
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework