МФК Житомир просить у депутатів 300 тисяч гривень на відновлення професійної футбольної команди

Після більш як восьмирічного забуття неочікувано "повернувся" мінципальний футбольний клуб Житомир. Наглядова рада клубу звернулася з листом до в.о. міського голови Житомира Любов Цимбалюк з проханням виділити з бюджету 300 000 гривень для відновлення спортивної діяльності команди та проведення навчально-тренувальних зборів, - повідомляє «Спортивний Житомир».

Чому про МФК Житомир згадали лише зараз - не зрозуміло. Адже востаннє команда грала аж у 2006 році і тоді навіть не змогла завершити свій дебютний сезон у першій лізі. Після того МФК Житомир просто зник з футбольного життя міста, хоча, як виявляється, всі ці роки існував, хіба і на папері.

Лише  24 липня 2014 року відбулося засідання ради клубу, на якому було "враховано стан центрального стадіону, який на поточний момент підготовлено до проведення офіційних матчів, а також бажання житомирської громади мати своє представництво в Професійній футбольній лізі України". Рада клубу вирішила відновити спортивну діяльність команди, укомплектувати необхідним інвентарем та провести навчально-тренувальні збори.

Нагадаємо, що декілька тижнів тому з листом про створення муніципального клубу до Цимбалюк звертався голова ЖОФФ Олександр Коцюбко, який заявляв, що в Житомирі ніколи не було ніякої муніципальної футбольної команди. Коцюбко так само просив у міської ради виділити гроші з бюджету для створення МФК.

Довідково:

Рішенням міської ради за №136 громадську організацію „Муніципальний футбольний клуб „Житомир” зареєстровано ще 24 лютого 2005 року. Клуб отримав фінансову підтримка в розмірі 100, 0 тис. грн.  на проведення навчально-тренувальних зборів для підготовки до 15-го чемпіонату України з футболу серед команд ІІ-ї ліги. В тому ж2005 році команда завоювала кубок області та стала учасником II ліги чемпіонату України з футболу 2005/2006 рр. Але  через невідповідність вимогам ПФЛ центрального стадіону та скрутного фінансового становища у 2007 році команда не змогла продовжити свої виступи на професійному рівні. 

 

Последнее изменение Пятница, 15/08/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework