×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині чоловік поліз до опори високовольтної повітряної лінії та залишив без світла все село

Чоловік, мотивуючи тим, що електрики поїхали але „забули” включити лінію і в нього немає світла, підійшов до опори, зірвав замок, на який був закритий привод у відключеному стані, та включив встановлений на опорі роз’єднувач.

n 1812157197Як повідомляють у «Житомиробленерго», під час виконання  бригадою Зарічанського РЕМ ПАТ „ЕК „Житомиробленерго планових робіт на ділянці високовольтної повітряної лінії електропередачі напругою 10 тисяч Вольт в смт. Гуйва Житомирського району, до кол-центру ПАТ „ЕК „Житомиробленерго надійшло повідомлення від місцевих жителів про те, що невідомий чоловік, мотивуючи тим, що електрики поїхали але „забули” включити лінію і в нього немає світла, підійшов до опори високовольтної повітряної лінії напругою 10 тисяч Вольт, незважаючи на наявність заборонних плакатів „Не вмикати! Роботи на лінії” на приводі високовольтного роз’єднувача ЛР-1422, зірвав замок, на який був закритий привод у відключеному стані, та включив встановлений на опорі роз’єднувач. При включенні на роз’єднувачі стався сильних спалах та зникло світло по всьому населеному пункту, а чоловік злякався та й утік. При огляді обладнання встановлено, що з рукоятки приводу роз’єднувача 10 кВ, яким була вимкнена ділянка ПЛ-10 кВ, зняті заборонні плакати, зірваний замок і роз’єднувач Р-1422 знаходиться у включеному положенні. Але автоматичний захист на підстанції, з якої здійснюється живлення повітряної лінії, спрацював на „відмінно” і від дії автоматичного захисту відключився вимикач 10 тисяч Вольт і все селище залишилось без електроенергії. Бригада ще працювала на відключеній лінії коли на кол-центр ПАТ „ЕК „Житомиробленерго” надійшли повідомлення від споживачів на відсутність електроенергії на ділянці ПЛ-10 кВ, яка залишалась під напругою і не була виведена у ремонт.

n 1812157197 1

Неправомірні дії сторонньої особи щодо включення роз’єднувача створили загрозу для життя працівників Зарічанського РЕМ, які у цей час виконували ремонтні роботи, а також могли спричинити тяжкі пошкодження енергетичного обладнання, що призвело б до більш тривалої перерви електропостачання споживачів. Тільки встановлення бригадою переносних захисних заземлень врятувало життя людей. Та й сам правопорушник такими діями наражав своє життя на смертельну небезпеку.

Такі жахливі припущення, на жаль, цілком обґрунтовані. Так 23 серпня 2012 року о 20 год. 32 хв. у Чуднівському районі електромереж під час виконання робіт на опорі повітряної лінії електропередавання напругою 0,4 кВ загинув електромонтер ОВБ 5 розряду Савчук Сергій Васильович. Залишились сиротами двоє неповнолітніх дітей. За висновками комісії з розслідування напруга на відключеній лінії електропередачі 0,4кВ №1 від КТП-77 з’явилась внаслідок неправомірних дій невстановленої сторонньої особи, яка з метою відновлення електропостачання на час трансляції футбольного матчу прийшла до трансформаторної підстанції КТП-77, в щиту 0,4кВ розрізала петлю для навісного замка, відкрила двері та включила автоматичний вимикач 0,4 кВ „№1”.

Про факт самочинних протиправних дій сторонньої особи, що 18.11.2015 р. створили загрозу життю працівників Зарічанського РЕМ під час виконання ними службових обов’язків, повідомлено в органи внутрішніх справ Житомирського району, проводяться слідчі дії по встановленню особи, яка допустила порушення законодавства, для притягнення до відповідальності.

Последнее изменение Пятница, 18/12/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework