×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.
JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

На Житомирщині відтепер можна відстежувати вирубку дерев

Житомирські лісгоспи оприлюднили інформацію про рубки.

n 2001167411Відтепер інформацію про всі рубки, які проводять державні лісогосподарські підприємства, що належать до сфери управління Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, можна дізнатися з офіційного веб-сайту облуправління, - про це повідомляється на сайті облдержадміністрації.

«Іншими словами, кожному, хто зацікавиться, чи законно ведеться вирубування деревини на території держлісфонду, варто лише дізнатися, на території  якого лісгоспу ведеться рубка, в якому лісництві та кварталі, - роз’яснює начальник управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський. -  Далі - зайти на сайт управління і там перевірити, чи зазначено цей виділ у переліку ділянок, на які уже виписані лісорубні квитки. Якщо така інформація є – то це означає,  що лісгосп має на це усі необхідні дозвільні документи і освоєння лісосіки ведеться на законних підставах. Якщо ж такої інформації не виявиться – можливо, присутній факт  лісопорушення».

Таким чином лісівники ще раз демонструють відкритість та прозорість своєї діяльності. Адже в народі чомусь побутує думка, що якщо з лісу везуть автомобілями ліс – це означає, що його безконтрольно вирубують або крадуть. Однак визначити законність або незаконність рубки можна лише перевіривши ряд документів.

«Жоден наш лісгосп не дозволить собі вирубувати ліс, не маючи на те відповідних дозволів, - запевнює Андрій Курінський. – Адже обсяги щорічних рубок головного користування та рубок догляду визначають не лісівники, а спеціально уповноважений державою орган. Окрім того, цього року лісогосподарські підприємства області проводять сертифікацію лісів відповідно до європейських стандартів. Отриманий сертифікат засвідчуватиме, що продукція  надходить із лісів, господарювання в яких здійснюється на принципах невиснажливого, постійного та безперервного лісокористування, що при ведені лісового господарства враховуються питання охорони довкілля і збереження біологічного різноманіття та інтереси працівників лісогосподарського підприємства і місцевого населення».

Последнее изменение Среда, 20/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework