×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

В області розпочинаються дні боротьби з глаукомою

З 29 лютого по 12 березня в області пройдуть дні боротьби з глаукомою,

n 2902168030протягом яких в медичних закладах Житомирщини усім бажаючим безкоштовно проводитиметься вимірювання внутрішньоочного тиску.

Зокрема, впродовж тижня з 29 лютого по 4 березня з  9-ї до 14-ї години, у кабінеті № 523 консультативно-діагностичної поліклініки обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського безкоштовно та без будь-яких направлень і попереднього запису в реєстратурі усі бажаючі можуть взяти участь у традиційній акції з вимірювання внутрішньоочного тиску. Дослідження як звичайним, так і безконтактним (дистанційним) методом за допомогою сучасного обладнання буде проводити лікар-офтальмолог Юлія Дудко.  

Довідково. За даними Міжрегіональної громадської організації «Асоціація хворих глаукомою», в даний час глаукома – одна з основних причин сліпоти та слабкозорості. Кількість глаукомних хворих у світі вже сягає 100 млн чоловік. При цьому з 28 млн сліпих у світі майже кожен п’ятий втратив зір саме  через глаукому.

Глаукома – захворювання очей, що характеризується підвищенням внутрішньоочного тиску. Якщо лікування цього захворювання не проводиться, то поступово починає звужуватися поле зору – людина перестає помічати розташовані збоку об’єкти, надалі хвороба призводить до прогресуючого зниження зору, а з часом можлива повна його втрата.

Факторами, які сприяють розвитку глаукоми є: розлад нервової, серцево-судинної систем, ендокринні та спадкові захворювання.

Для кваліфікованого надання допомоги населенню з підвищеним ВОТ в нашій області працюють спеціалізовані глаукомні кабінети. Загалом у 2015 році в області функціонувало 24 долікарських та 6 глаукомних кабінетів, де вимірюється внутрішньоочний тиск.

Всього станом на 01.01.2016 року на диспансерному обліку в Житомирській області з приводу глаукоми перебувають 6645 осіб.

За необхідності консервативного і хірургічного лікування пацієнти скеровуються в очні відділення стаціонарів, зокрема до центру мікрохірургії ока Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського.

У 2015 році з приводу глаукоми було прооперовано 434 особи, стаціонарно проліковано 1307 пацієнтів.

Последнее изменение Понедельник, 29/02/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework