×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Підприємці Житомирщини зустрілися з українським бізнес-омбудсменом

Представники ділових кіл Житомирської області сьогодні, 2 березня, зустрілися з бізнес-омбудсменом України Альгірдасом Шеметою.

n 0203168083У заході також взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма, перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко та заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, - про це повідомляє прес-служба обласної ради.

Під час зустрічі Альгірдас Шемета розповів про діяльність Ради бізнес-омбудсмена, мету її створення, а також про можливості вирішення спірних питань між підприємцями та представниками органів державної влади.

Зокрема, він зазначив, що Рада бізнес-омбудсмена представляє та захищає інтереси бізнесу і сприяє прозорому його веденню, звернувши увагу присутніх, що скарги приймаються тільки на дії державних органів, а не приватного бізнесу.

Альгірдас Шемета сказав, що від початку створення Ради, а саме з 20 травня 2015 року, від представників бізнесу надійшло понад 680 скарг. Найбільше скаржилися підприємці з промислових регіонів - з Києва, Харкова, Дніпропетровська та Запоріжжя. З Житомирської області до Ради поскаржилися лише 10 підприємців. Більша частина скарг стосувалася роботи Фіскальної служби, силових структур, контролюючих органів, органів місцевого самоврядування та юстиції.

«У своїх скаргах підприємці нарікали на безпідставні перевірки контролюючих органів, неправомірні дії посадовців під час перевірок, ненадання дозвільних документів, невиконання судових рішень, затягування розслідування кримінальних проваджень тощо», - розповів  бізнес-омбудсмен.

Він зазначив, що під час вирішення питань, викладених у скаргах, зберігається повна конфіденційність щодо підприємця і Рада бізнес-омбудсмена включає усі можливі інструменти, аби вплинути на державні органи у випадку порушення ними законодавства.

Під час зустрічі бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета та підприємці поспілкувалися у форматі «питання-відповіді», обговоривши існуючі проблеми бізнесу області та можливі варіанти їх вирішення.

Довідково: Рада бізнес-омбудсмена – незалежний постійно діючий консультативно-дорадчий орган Кабінету Міністрів України, започаткований з метою створення прозорих умов роботи державних та місцевих органів влади, державних або підконтрольних державі компаній, а також для запобігання корупції.

Бізнес-омбудсмен - посадова особа, що займається захистом інтересів бізнесу перед органами публічної влади як всередині країни, так і за її межами. Бізнес-омбудсмен виступає інструментом вирішення конфліктів і суперечок між владою і бізнесом, медіатором між державою та бізнес-середовищем.

Последнее изменение Среда, 02/03/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework