×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Бердичів планує отримати 300 мільйонів гривень кредиту на кардинальне оновлення системи водопостачання

На сесії міськради заступник міського голови Бердичева Сергій Онофрійчук поінформував депутатів про 400 мільйонів євро кредиту

n 0104168552для України від Європейського інвестиційного банку.

Ці кошти мають піти на відродження й будівництво систем постачання води і тепла, вуличного освітлення та на реалізацію програм енергоефективності. Кредити даються на 30 років під 3 % річних. Нині розглядаються пропозиції від тих міст, які бажають оновити свою інфраструктуру, і Бердичів хоче спробувати увійти до числа учасників проекту. Головна мета – кардинально оновити систему водопостачання. "Що входить в ці 300 мільйонів гривень, які ми хочемо отримати? Це заміна водогінних мереж, будівництво очисних споруд, будівництво 11 насосних станцій біля будинків для подачі води на верхні поверхи, це заміна арматури на водогінних мережах і капітальний ремонт та заміна каналізаційних мереж", – озвучив попередні плани Сергій Онофрійчук.

У подальшому плануються загальноміські обговорення щодо згоди жителів міста на реалізацію цього проекту. Поки що ж мова йде лише про подачу заявки. Депутати міськради пропозицію підтримали. Далі заявка має пройти довгий шлях через профільне міністерство до Мінфіну і до Національної комісії з тарифів, ну а потім уже, власне, до євробанку. Про кінцевий результат, найімовірніше, стане відомо не раніше, ніж за рік, передає Житомирська хвиля із посиланням на бердичівську телекомпанію "ВІК".

Последнее изменение Пятница, 01/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework