×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У прокуратурі області обговорили шляхи погашення заборгованості до державних фондів пенітенціарними установами

14 квітня, заступник прокурора області Микола Корнелюк провів міжвідомчу нараду керівників прокуратури, управління Державної пенітенціарної служби України, Головних управлінь Пенсійного фонду та Держаної фіскальної служби України в області.

n 1404168763Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

На нараді обговорено стан законності у кримінально-виконавчій системі  області щодо відрахувань коштів до Пенсійного фонду України та інших загальнообов’язкових державних цільових фондів, перерахуванні коштів, стягнутих із засуджених за виконавчими листами, працевикористанні осіб, засуджених до покарань у виді позбавлення і обмеження волі.

Відкриваючи нараду, заступник прокурора області зазначив, що винесене для обговорення питання є надзвичайно актуальним для Житомирщини, оскільки заборгованість підприємств установ області лише до Пенсійного фонду України перевищує 4,4 млн грн, що становить 36 % від усього боргу по державі.

«Я переконаний, що таке становище є наслідком неналежного виконання своїх обов’язків службовими особами кримінально-виконавчої системи області, а також відсутності принципової та наполегливої позиції прокурорів», - висловив свою думку щодо існуючої проблеми Микола Корнелюк.

Він зауважив, що адміністрації установ виконання покарань не приділяли належної уваги розвитку виробництва в цілому, пошуку нових ринків збуту продукції власного виробництва, яка в основному є ліквідною, не розроблялися нові види виробничої діяльності тощо.

Із детальним аналізом обговорюваного питання на нараді виступив начальник відділу нагляду за додержанням законів  при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян Сергій Костюк.

Керівник відділу прокуратури області зазначив, що найбільша з проблем установ виконання покарань області – надвелика заборгованість по сплаті обов’язкових державних податків, зборів і платежів, яка на сьогодні, з урахуванням боргів минулих років, становить 19, 6 млн. грн.

У своєму виступі він назвав конкретні порушення чинного законодавства, встановлені під час перевірки пенітенціарних закладів.

Зокрема, йшлося про порушення вимог законодавства про охорону праці і техніку безпеки, стан виробничої і трудової дисципліни, працевикористання засуджених на контрагентських об’єктах установ виконання покарань необхідності посилення роботи щодо забезпечення додержання вимог антикорупційного законодавства. Особливу увагу звернуто на неналежну організацію роботи з вказаних питань у Райківській виправній колонії.

В обговоренні питань взяли участь і виступили т.в.о. начальника управління Державної пенітенціарної служби України в області Анатолій Іскоростенський, начальник ГУ Пенсійного фонду України в області Іван Заінчковський, заступник начальника ГУ Державної фіскальної служби України в області Ірина Свєтяш.

Також заслухано звіти окремих керівників місцевих прокуратур та виправних колоній.

Підсумовуючи роботу міжвідомчої наради, заступник прокурора області Микола Корнелюк закликав її учасників зосередити зусилля на усуненні виявлених порушень та висловив впевненість, що спільними зусиллями усіх відомств у найкоротші терміни буде погашена наявна в установах виконання покарань заборгованість по сплаті обов'язкових державних податків, зборів і платежів.

З метою поліпшення становища на нараді було розроблено низку спільних заходів.

Последнее изменение Четверг, 14/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework