Громадськість долучається до вивчення проблематики виробництва деревного вугілля в області

До управління екології та природних ресурсів ОДА неодноразово звертались громадяни північних районів області та громадські організації з приводу недотримання відповідних норм при виробництві деревного вугілля, що призводить до великої задимленості повітря та несанкціонованої вирубки лісових насаджень.

За ініціативи громадського об’єднання «Єдина справа», 15 квітня відбулась зустріч з начальником управління Вадимом Войцешуком, на якій представниками об’єднання повідомлено, що внаслідок викидів в атмосферне повітря при роботі устаткування («бочок») викидаються: оксид натрію, оксид сірки, вуглекислий газ, суспендовані тверді частинки, смоли та ін.), які негативно впливають на здоров’я людей. Крім того, було повідомлено про наявність у викидах забруднюючих речовин - фурфуролу і оцтової кислоти, які не зазначаються розробниками обгрунтовуючих матеріалів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Дані речовини є шкідливими і відносяться до 3-го класу небезпеки.

Окрім того, встановлення установок по виробництву деревного вугілля проводиться без залучення атестованих працівників. Ще більшої шкоди довкіллю завдає дане «виробництво», якщо для цього процесу використовуються лісові насадження з територій, які забруднені радіонуклідами в наслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Активістами було повідомлено про факти використання для виробництва деревного вугілля старих будівель, які розміщені в другій зоні безумовного (обов’язкового відселення).За результатами зустрічі прийнято рішення створити робочу групу у складі: працівників управління екології та природних ресурсів ОДА, державної екологічної інспекції у Житомирській області та представників громадського об’єднання «Єдина справа» по виявленню порушників природоохоронного законодавства під час виробництва деревного вугілля.

 

Последнее изменение Вторник, 19/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework