×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Пораненому 20-річному житомирському десантнику Юрі Весельському подарували квартиру в Києві. Фото

Юнак  мужньо переніс вже двадцять три операції і днями їде в Італію на нове втручання та реабілітацію, бо треба рятувати другу ногу. В його батьків троє дітей, і однокімнатна квартира. І він, і його рідні просто не можуть повірити, що тепер у  захисника Вітчизни буде своє окреме житло та ще й у столиці.
Допомогла героєві Радикальна партія Олега Ляшка. Квартиру надав  Сергій Скуратовський,  член партії і забудовник житлового комплексу.

«Юрій Весельський – Герой, боєць 95-ї аеромобільної бригади міста Житомира, хоча сам хлопчина дуже скромний і себе героєм не вважає. Йому всього 20 років і 2 місяці тому, під час першого перемир'я, він втратив ногу. Завтра Юра вирушить на лікування, а сьогодні ми разом з однодумцями подарували йому квартиру в Києві. Це найменше, що ми змогли зробити для патріота, який був готовий віддати власне життя заради країни, заради кожного з нас. Ніхто не знає, що буде далі, але сьогодні найважливіше, що Юра живий! Найближчим часом ми плануємо подарувати ще 4 квартири сім'ям учасників бойових дій на Сході. Усі, хто зараз не під кулями на фронті, зобов’язані допомагати нашим героям. Мільйонерів в нас, як комах, хай би не жлобилися і теж купували квартири для тих, хто сьогодні приймає на себе найстрашніший удар на передовій», - написав на своїй сторінці у Фейсбук лідер Радикальної партії Олег Ляшко.
На схід нашої країни для участі в АТО десантник із Житомира потрапив ще на початку квітня. Захищаючи суверенітет та визволяючи Донбас від проросійських терористів та бандитів механік-водій БТР-80 провів у боях два з половиною місяці.
22 червня він разом з військовослужбовцями 4 роти 95 аеромобільної бригади колоною супроводжував бойову техніку, коли із засідки терористи розпочали щільний гранатометний обстріл. Бронетранспортер, водієм якого був Юрій, прийняв на себе перший удар з РПГ. У запалі бою солдат навіть не звернув уваги на біль — він знав лише одне: аби врятувати життя товаришів, машину необхідно негайно виводити з-під обстрілу. На межі життя і смерті солдат вивів техніку, врятував пораненого командира, і встиг собі на поранення накласти джгут.
Нагадаємо, що Указом Президента України 3 серпня 2014 року солдата Весельського нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

n100914473 1

n100914473 2

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework