×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.
JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Науковець-ентомолог зі світовим ім’ям побував у Новограді-Волинському

Із гордістю зустрічають школи своїх відомих випускників, які повертаються сюди через роки з досягненнями. 

Неабиякою приємністю став для колективу ЗОШ №5 приїзд із Києва їх випускника 1973 року — науковця-ентомолога зі світовим ім’ям, мандрівника і дослідника Валерія Корнєєва, пише «Звягель».
Науковець присвятив життя вивченню комах та наземних членистоногих, на кшталт, павуків, скорпіонів, кліщів, які у більшості викликають відразу чи страх, натомість для Валерія Корнєєва стали предметом цікавих досліджень. Вчений працював у природничих музеях США та Бельгії, Німеччини та Австралії, керував експедиціями у Коста-Ріку та Іран, на Центральний Тянь-Шань і Кавказ, в Альпи та на Балкани, відкриваючи невідомих рідкісних комах. Також він є доктором біологічних наук і завідувачем відділу ентомології та фондових колекцій Інституту зоології НАН України. У довгому списку досягнень — членство у редакційних колегіях Червоної книги України, близько двохсот наукових публікацій.
Проте, не лише у науці знайшов себе Валерій Корнєєв. Професор читає лекції в закордонних університетах, озвучує ролі у кіно, перекладає вірші з англійської, пише пісні. А цими днями у Новограді — у Музеї Косачів та ЗОШ №5 — автор презентував книгу «А200». Тут зібрано підсумок його 40-річної творчої діяльності, а саме — вірші, переклади та есе: глибокі і драматичні, ліричні та іронічні, відверто-провокаційні. Разом із вченим у Новоград приїхав його син Северин, котрий пішов у науці по слідах батька, ще й разом із ним співає українські пісні.


Однокласники пригадують, що у школі Валерій відрізнявся феноменальною пам’яттю та величезним обсягом знань. Мріяв стати хіміком, але через проблеми зі здоров’ям не став. Чудово володіє декількома мовами, чим завдячує своїм вчителям. Зокрема, вчительці ЗОШ №5 Юлії Левкович — за любов до літератури.


Як розповіла директор школи Лариса Капчинська, учні після зустрічі з відомим науковцем настільки були вражені його всебічними знаннями, що багато хто переглянув своє ставлення до навчання і вирішив завзятіше реалізовувати себе.
На щастя, заклад має багато успішних випускників, тому тут працюють над створенням власного музею про видатних учнів. У Новограді, зрештою, є чимало непересічних постатей земляків, окрім поетеси Лесі Українки. Шкода, що так мало про це знаємо…

Последнее изменение Понедельник, 16/05/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework