×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Тиждень хімії у ЖДУ стартував з хімічного шоу ″Льодовиковий період″

17 травня 2016 року у рамках тижня хімії на природничому факультеті провели хімічне феєричне шоу ''Льодовиковий період'' для студентiв вузу та випускників шкіл Житомира.

Про це повідомляє прес-центр ЖДУ ім. Івана Франка.
Перед початком ключової події – видовищних дослідів від викладачів кафедри хімії – абітурієнтів ознайомили з університетом, кафедрою хімії, її лабораторіями, можливостями і надали можливість самим провести досліди під наглядом викладачів. Також учні могли випробувати себе у конкурсі "Справжній хімік". Перемогу у хімічних змаганнях вибороли учні Олег Мошкiвський та Роман Лискун. Переможцiв конкурсу нагороджував сам ректор ЖДУ Петро Саух, який вручив майбутнім хімікам диплом, енциклопедiю з хімiï та солодкий набір печива "Хімічні елементи". Не обійшлося й без подяки засновниці фонду ''Щаслива сiм'я'' Оленi Хачатрян, за сприяння якої провели захід.
Пiд час хімічного феєричного шоу ''Льодовиковий період'' викладачі кафедри хімії демонстрували низку дослiдiв з рiдким азотом, які дивували присутнiх. Зокрема, показували, як перетворити живу квітку, ківі, банан, огірок та яблуко на крижані скалки. Чому рідина змінює колір? Як поселити в своїй кімнаті фараонових змій та гейзер? Як виготовити молоток зі ртуті та цвяти з гумового паска? Як перетворити соломинку на крихку паличку? Від чого стискається кулька в руках викладача хімії, і як він приборкує вогонь? Проте найбiльше вражень у глядачів викликала демонстрація дослiду "Термiчний вибух", коли до рiдкого азоту додали гарячу воду i пролунав справжній вибух.
"Мендєлєєв в шоці!", - прокоментував видовищні досліди з хімії один із учасників заходу.

Последнее изменение Среда, 18/05/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework