×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

У Романівському районі селяни перекрити дорогу, щоб привернути увагу влади до екологічної проблеми

Жителі Червоних Хаток Романівського району минулого тижня перекривали рух на трасі, яка веде на Баранівку. Людям увірвався терпець, тож вони змушені були вдатися до таких рішучих дій. 

На дорозі з плакатами стояли більше тридцяти селян. З обох сторін траси зупинився транспорт: маршрутка, легковики, інші автомашини. Водії обурювалися, що їх не пропускають, сперечалися з протестуючими. Хтось прохав їх дати дорогу, бо спізнювався на поїзд, хтось мало не брався за барки, щоб звільнити шлях, а хтось терпляче чекав, чим усе скінчиться. Селяни ж не поступалися нікому. Про свої вимоги вони відверто казали всім: хочуть, щоб обласні й районні органи влади нарешті звернули увагу на їхню екологічну проблему, пише «Житомирщина».
— У 2007 році наша сільська рада виділила земельну ділянку для сільськогосподарської діяльності, — розповів сільський голова Михайло Михайлюк. — Її придбав київський бізнесмен Віктор Мірошниченко. І через якийсь час змінив цільове призначення цієї землі — з сільськогосподарського на промислове використання. Рішення про це прийняло районне керівництво. Підприємець зробив на цій ділянці майданчик для випалювання деревного вугілля, поставив спеціальні бочки. Викиди від цього виробництва отруюють повітря, шкодять здоров’ю селян.
За словами голови, громада села зверталася зі скаргами й заявами і в районні, і в обласні інстанції, і до народних депутатів, щоб заборонили шкідливе виробництво. Але реакції не було. Тож вирішили протестувати й перекрити трасу.
До речі, перед цим на збори громади запрошували підприємця. Він прийшов і висловив свою позицію: «Буду робити те, що роблю!».
— Непокоїмося за здоров’я наших дітей, — кажуть учасники протесту. — У селі підростають 30 дошкільнят, школу відвідують півсотні учнів. Від задимлення, нечистого повітря постраждає, насамперед, юне покоління.
Трасу перекрили більш як на дві години. Жителі Червоних Хаток дочекалися таки, що до них приїхали, довідавшись про акцію, керівники з району, які пообіцяли, що випалювати вугілля підприємець на їхній землі не буде, поки не отримає дозволу від екологічної служби області. Та чи не повториться прикра ситуація згодом?

Последнее изменение Среда, 18/05/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework