×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

10 правил при виборі дорожньої валізи

Настає час відпусток і житомиряни готуються збирати валізи. Хочете, аби ваш відпочинок не приніс неприємних сюрпризів, тоді до вашої уваги “рецепт” вибору ідеальної валізи.

У магазинах представлений величезний вибір дорожніх валіз на коліщатках. Зорієнтуватися у всьому різноманітті допоможуть кілька простих правил, які дозволять вам вибрати правильну валізу.

1. Ціна. Низька ціна валізи обумовлюється низькою якістю матеріалів. Подумайте, що краще - купити одну надійну валізу на десятки років або кожен раз купувати нову і дешеву. Наша порада - обирайте валізу з якісних матеріалів.

2. Блискавки. Найкращі блискавки для валізи - широкі пластикові з великими зубцями. Чим більше ширина блискавки, тим краще. Також вона повинна бути щільною, добре застібатися і розстібатися.

3. Відділення. Якщо у вас багато дрібних речей, то краще купувати валізу з відділеннями. Якщо ви в поїздках користуєтеся вакуумними пакетами, які дозволяють зменшувати обсяг речей, то це не принципово. Вакуумні пакети - ідеальний засіб для перевезення речей. У будь-якій валізі також повинна бути невелика кишенька, куди можна буде скласти зовсім дрібні речі, які можуть загубитися в загальному вмісті.

4. Зовнішні та внутрішні кинені. Зовнішні кишені валізи на колесах дозволяють збільшити її обсяг і кількість перевезених речей. При цьому необхідно уважно дивитися, де знаходяться кишені і при укладанні речей дотримуватися деяких правил. Слід мати на увазі, що із зовнішньої кишені викрасти речі набагато простіше, ніж з внутрішнього відділення. Валізи без зовнішніх кишень більш захищені від крадіжок, але при необхідності дістати або покласти будь-яку дрібницю, доведеться розкривати весь чемодан цілком.

5. Замок. Кодовий замок на дорожній валізі - винахід зручний, але не дуже практичний. Такі замки часто ламаються без технічного обслуговування. Однак у такої валізи є і плюс - при поїздці всією сім'єю кожен турист може сам відкрити валізу, знаючи код. Валізи з навісним замком - більш кращий варіант. У цьому випадку головне - не втратити ключ від замка. Хоча і навісні замки мають недолік - їх легко можуть відкрити зловмисники.

6. Колеса. Різні моделі валіз мають 2, 4 або більше кількість коліс. Валізи з чотирма коліщатами призначені для їзди по рівній поверхності. При цьому такі колеса сильно виступають за корпус валізи, збільшуючи ймовірність їх поломки. Якщо невпевнені у дорогах, то варто обирати валізу з двома колесами.
Колеса повинні бути “втоплені” в корпус валізи, так вони будуть менше схильні до поломок. Колеса не повинні гриміти при русі. Краще обирати валізи з колесам з силікону і напівсилікону з м'яким ходом і мінімальної можливістю деформації. Це послужить гарантією того, що колеса збережуться довше. Кріплення коліс має бути металеве.

7. Упор. Коли валіза зібрана і готова до подорожі, спробуйте поставити її вертикально.
Найчастіше вага вмісту валізи розподіляється нерівномірно і вона може падати. Щоб таких проблем слід вибирати валізу на колесах з додатковим упором. Він може бути стаціонарний, а може бути висувний. Вибір за вами.

8. Ручки. Правильна дорожня валіза має кілька ручок. Ручки з тканини або пластика повинні бути зверху і збоку. Оптимально, якщо вони будуть зроблені з ущільненого матеріалу, мати додаткові заклепки. Наявність бічних ручок спростить процедуру підйому валізи і вами, і вантажниками в аеропорту, що дозволить знизити ймовірність її псування. Перед покупкою трохи покатайте валізу по магазину, подивіться, чи підходить вам висота ручки, чи зручно вам керувати порожнім чемоданом.

9. Вага. Чим легша валіза, тим, по-перше, з нею зручніше, а, по-друге, тим більше можна перевозити своїх речей. Найлегші валізи на колесах із тканини, найважчі - зі шкіри. Пластикові валізи відносяться до середньої вагової категорії.

10. Колір. Краще дотримуватися балансу щоб не шукати свій чорний чемодан серед таких же чорних валіз-близнюків. Яскраві і світлі валізи дуже мазкі, будь-яке забруднення буде помітно відразу.

Последнее изменение Понедельник, 30/05/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework