×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Активісти: Житомир готується до масового протесту! В нас своїх відходів немає куди складувати, а тут ще зі Львову

Днями житомирян оголомшила новина, що до нашого міста із Львову возитимуть сміття. Для робитиметься для того, аби розгрузити львівський полігон. 

Цей факт обурює містян, адже у Житомирі є також проблеми із сміттезвалищем.
«Кому прийшло в голову зі Львова везти сміття? І куди на звалище? Сьогодні в Житомирі немає полігону, тому сморід, просочування в підземні води небезпечних речовин, забруднення довкілля, - написала на своїй сторінці у Фейсбук активістка Ірина Коцюба.
«Довідка. Звалище засноване СТИХІЙНО в 1957 році на місці старого глиняного кар’єру в районі Крошні. За роки експлуатації терикон звалища виріс більше 30 м, його площа становить 19 га, 5га з яких рекультивовано. У кінці 1998 році вилучено 10 га земель ПАТ «Крошенського цегельного заводу» й надано управлінню ЖКГ під розширення міського звалища і знову без належних умов, зараз воно розміром 22 га, де накопичилося 3 млн. тон відходів. Звалище перевантажене, відсутнє огородження по периметру, немає санітарно-технічного паспорту, не знешкоджується повністю фільтрат. Звалище потребує невідкладної санації та рекультивації. На звалище виконують такі основні роботи: вивантаження, складування, ущільнення та ізоляцію відходів.
Житомир готовиться до масового протесту! В нас своїх відходів немає куди складувати, а тут ще зі Львову.
П.С. Вихід є. Створити завод з переробки та сортування сміття і обов'язково!!! за межами міста, тільки тоді можна буде говорити про прийняття сміття зі Львова! Ще треба відвести нову земельну ділянку, провести всі відповідні заходи щодо проектування ПОЛІГОНУ і тільки тоді, можна знову говорити про сміття зі Львову!»,- йдеться у повідомлені.

Дане питання депутати підняли і на сьогоднішній сесії міської ради.

Депутат міської ради Любов Цимбалюк, наголосила, що житомирське сміттєзвалище перевантажене та не може виконувати функції, які на нього поклали: «Наше міське сміттєзвалище працює із 1957 року і отримало паспорт на 50 років роботи. У 2011 році була постанова про припинення роботи сміттєзвалища через його перенавантаження, та через те, що воно не може виконувати функції які на нього покладали» - наголосила Любов Цимбалюк.

 

 

Последнее изменение Четверг, 16/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework