Житомирські студенти збираються в археологічні експедиції

Протягом червня-липня 2016 року відбудеться традиційна археологічна практика студентів ІІ курсу історичного факультету Житомирського державного університету імені Івана Франка. 

Традиційно проходити її студенти будуть у складі Житомирської археологічної експедиції Інституту археології НАН України під керівництвом Андрія Петраускаса. Від університету керівником групи буде викладач кафедри всесвітньої історії Марина Хададова, передає прес-центр ЖДУ.

Протягом польового сезону студенти братимуть участь у планових археологічних розкопках давньоруських пам’яток на території м. Малин та м. Коростень. Під час проходження практики вони ознайомляться з особливостями давньоруських пам’яток, їх стратиграфією, методами досліджень, камеральною обробкою знахідок та долучаться до розбудови музею під відкритим небом «Древлянський град».

У м. Коростень планується продовження робіт на першому городищі, а також має бути досліджена частина посаду біля нього. У м. Малин студенти-історики будуть працювати вперше. Планується вивчити ділянку в центральній частині міста, де виявлено наявність культурного шару давньоруського часу.

Щороку під час археологічних розкопок студенти-історини ЖДУ віднаходять цікаві та різноманітні археологічні знахідки, долучаючись до минувшини та закріплюючи теоретичні знання з курсів «Археологія», «Історія України» та інших.

Також за традицією цьогорічні студенти-другокурсники історичного факультету ЖДУ імені Івана Франка за результатами практики стануть учасниками міжнародної конференції з археології.

 

Последнее изменение Пятница, 17/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework