На Житомирщині інтернатні заклади не виплачують дітям-сиротам та позбавлених батьківського піклування передбаченої законом допомоги

Житомирською місцевою прокуратурою, в інтересах дитини-сироти та двох неповнолітніх, позбавлених батьківського піклування, заявлено позови з вимогою зобов’язати інтернатні заклади нарахувати та виплатити у повному обсязі передбачену законодавством одноразову грошову допомогу.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Йдеться про те, що одна із неповнолітніх дітей-сиріт, яка перебуває на обліку служби у справах дітей Житомирської міськради, у 2015 році закінчила Житомирську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат І-ІІІ ступенів № 1 та продовжила навчання в іншому освітньому закладі.

Однак адміністрація навчального закладу, всупереч вимогам чинного законодавства, не виплатила випускниці інтернату одноразову грошову допомогу на суму 7 716 грн.

Аналогічне порушення вимог ч. 7 ст. 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», допущено адміністрацією Бердичівської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів.

Зокрема, двом неповнолітнім, позбавлених батьківського піклування, які закінчили навчальний заклад минулого року, одноразову грошову допомогу виплачено не в повному обсязі – лише на суму 500 грн, що у понад 15 разів менше, ніж передбачено законодавством.

Наразі усі позови перебувають на розгляді у суді.

 

Последнее изменение Четверг, 23/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework