×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Таємниці Древлянської землі. ФОТО

Ця подорож для тих, хто хоче відчути життя глибинного і таємничого Полісся, доторкнутись до історії та культури наших славних предків, насолодитись тишею і величчю природи.

Про цей край до ХІХ століття було мало що відомо. Ця місцевість була малолюдною і лише дикі тварини були її господарями. Наукові експедиції оминали ці похмурі вікові ліси і непрохідні болота. Тільки наприкінці ХІХ століття сюди прийшла цивілізація. Але навіть зараз в заповіднику набагато легше зустріти вовка, ніж туриста.


Під час подорожі до Поліського природного заповідника Ви побуваєте на невідомій, загадковій землі древлян, українській тайзі, де людині вдалося відвоювати невеличкий клаптик землі від дикої та хижої природи.
Унікальність цієї подорожі полягає у тому, що ви можете повністю відпочити від цивілізації і дійсно відчути себе у старому світі. Проживання буде у кімнатах автентичного поліського житла. Під час його будівництва використовували лише сокиру. Дерево розколюють сокирою, стіни хат утворені суцільними брусами, простір між колонами закривають мохом, який чудово вбирає вологу та є антисептиком. Всередині житла є пічки. Екзотика – туалет на дворі.

Окрім того, тут можна ознайомитеся з історією Древлянської землі та її столицями – містами Іскоростень (Коростень) та Вручий (Овруч); Словечансько-Овруцьким кряжем – унікальною місцевістю для Полісся – серед низовини раптом підіймаються «гори» – кручі, яри, балки, які залишив після себе льодовик мільйони років назад. У Володарськ-Волинському (Олександрополь, Хорошки, Горошки, Кутузове) Ви доторкнетесь до багатств житомирської землі, відвідавши унікальний музей коштовного і декоративного каміння, а також колишні та діючі каменевидобувні підприємства.


Пропонуємо відвідати парк у Коростені та ознайомитися із пам’ятниками персонажам Древлянської землі (князі Мал, княгиня, Ольга, Малуша з Володимиром, Добриня Никитич); відвідати Свято-Васильєвський храм (XII ст.) в Овручі; дізнатися про Словечансько-Овруцький кряж; дізнаєтеся про найдавніший промисел часів Київської Русі – бортництво; побачити фортифікаційні споруди "Лінії Сталіна"; колекцію дорогоцінного та декоративного каміння в єдиному в Україні однойменному музеї; кар’єр з блакитною водою та колишні шахти з видобутку кришталю, топазу, берилу та іншого дорогоцінного каміння; ви зможете власноруч знайти кристали дорогоцінного каміння та створити власну колекцію Волинських мінералів; парк, де раніше де знаходився маєток та проживав Михайло Кутузов…

Також у Поліському заповіднику на Вас чекають:
пішохідна екскурсія "Краєзнавчою стежкою", водяний млин; музей древлянських каменів; древлянський курінь; ознайомлення з технологією будівництва Поліського житла, музей природи «Поліського заповідника»; Журавлине болото; землянка партизанів; сліди тварин Поліського заповідника; боброві запруди.

За матеріалами: http://patriot.zt.ua/

Последнее изменение Воскресенье, 03/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework