×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У зоні АТО загинув 71 військовий із Житомирщини

Станом на 16 вересня кількість загиблих військовослужбовців складає 71 особу, поранених - 205. З них 22 поранених воїни перебувають на лікуванні та реабілітації в Житомирському обласному госпіталі. Такі дані озвучив під час брифінгу, що відбувся 16 вересня, голова облдержадміністрації Сергій Машковський.

Він повідомив, що департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації було розроблено програму реабілітації військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції. Основне її завдання – надання амбулаторної та стаціонарної медичної допомоги військовослужбовцям, яка буде надаватись у визначених 26 лікувально-профілактичних закладах вторинного рівня (в районах і містах області) і 6 – третинного рівня. Для спрощення процедури оформлення пацієнтів була розроблена медична карта реабілітації військовослужбовців. Інформація про неї після доопрацювання найближчим часом буде розміщена у ЗМІ.

В обласній клінічній лікарні для реабілітації військовослужбовців з хірургічною патологією виділено 55 ліжок. Пацієнти з терапевтичними проблемами будуть розміщені у Бердичівському госпіталі ветеранів війни, де виділено 48 ліжок. Для реабілітації військових з фізичною патологією відведено 10 ліжок у Центрі вертебрології. Психічною і психологічною реабілітацію займатиметься обласна психіатрична лікарня №1, де виділено 30 ліжок. У наркологічному диспансері відведено 10 ліжок, у санаторії «Дениші» - 50.

Станом на 12.09.2014 р. за консультативною допомогою в діагностичний центр звернувся 231 учасник АТО, 235 – в обласну поліклініку обласної клінічної лікарні (на консультацію до конкретних спеціалістів) і 400 – в обласну психіатричну лікарню. У цій лікарні є медичні психологи, які пройшли відповідну спеціалізацію, є вони й у обласному наркологічному диспансері. Всього в штатах обласних закладів третинного рівня працюють 23 психологи, які будуть скеровані в ті заклади, де військовослужбовці будуть проходити реабілітацію.

n170914574

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework