В область надійшла вакцина БЦЖ

Про це повідомив начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я ОДА Сергій Березовський.


«Вакцина вже завезена на базу спецмедпостачання у кількості 27 тис. 240 доз. Наразі управління охорони здоров’я готує відповідний наказ щодо розподілу вакцин по містах та районах області. Вакцина буде розподілена відповідно до кількості дітей і до кінця цього тижня вона вже буде на місцях», – зазначив Сергій Березовський.

Довідково
Щеплення БЦЖ потрібна для профілактики туберкульозу у дітей. Вона не захищає від зараження збудником туберкульозу, але вона реально захищає від переходу прихованої інфекції в явну хвороба (приблизно у 70% щеплених), і практично на 100% захищає діток від важких форм туберкульозу – від туберкульозного менінгіту, туберкульозу кісток і суглобів і важких форм туберкульозу легенів. Саме застосування вакцини БЦЖ дозволило добитися значного зниження захворюваності дітей на туберкульоз взагалі, і зокрема, вже багато років, не спостерігається випадків туберкульозного менінгіту у щеплених дітей.
Щеплення БЦЖ, як правило, робиться в пологовому будинку на четвертий день життя дитини, в ліве плече, на кордоні його верхньої та середньої третини.

Последнее изменение Вторник, 06/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework