×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині імена загиблих героїв викарбовують на пам’ятних дошках

Житомирська область понесла одні з найбільших втрат своїх кращих синів серед усіх регіонів України. Вже 71 наш земляк втратив життя у боротьбі за мир в Україні, її незалежність та свободу. У районах області своїх героїв пам’ятатимуть та шануватимуть вічно, а щоб інші покоління знали про їхні подвиги, встановлюють іменні меморіальні дошки. Портрети на граніті та викарбувані імена постійно нагадуватимуть всім нам про те, що патріотизм – це не просто слово, за ним – людські долі, людські життя.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Так у вересні у селі Мовчанці Ружинського району відкрили меморіальну дошку військовослужбовцю, жителю села, який загинув під час бойових дій на сході країни, Віталію Циборі. Наймолодший військовослужбовець Ружинського району, двадцятирічний Віталій Цибора, загинув у бою за свободу. Повірити в страшну звістку жителям села Мовчанці було вкрай важко, адже хлопчина понад усе любив життя, прагнув миру як справжній патріот свої держави, тому й пішов добровільно захищати свою країну.

Аби висловити свою щиру вдячність герою, односельчани встановили меморіальну дошку на знак пам’яті Віталію при вході до місцевої школи. Сільський голова Василь Чернявський пообіцяв громаді, що у майбутньому в Мовчанці буде перейменовано вулицю на честь земляка.

Меморіальна дошка відтепер берегтиме пам'ять про загиблого військового з Овруцького району. Пам’ятний знак встановлено на стіні Овруцької загальноосвітньої гімназії №4 на честь Ігоря Ващука, який був випускником цього навчального закладу. Ігор Ващук відзначений Президентом України орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Минулого тижня на подвір’ї Ігнатпільської школи в Овруцькому районі також було відкрито меморіальну дошку на знак пам’яті героя-земляка Олександра Василенка, який загинув, виконуючи військовий обов’язок на сході нашої країни. 27 липня 2014 року в боях під Торезом Донецької області він отримав поранення, несумісні з життям. А нині меморіальна дошка із його портретом закріплена на стіні рідної школи. Сільський голова Павло Рафальський запевнив, що одна з вулиць села буде названа іменем Олександра Василенка.

n220914656

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework