×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Від початку року в області народилося 95 двійнят та 3 трійні

За 8 місяців 2014 року в області відбулося 10 365 пологів, у тому числі 95 двійнят та 3 трійні. Разом з тим,  за цей же період в області зроблено 2091 аборт, тобто на кожні п’ять пологів – один аборт.  Кожен сьомий аборт, який був зроблений у ранньому віці, призводить до безпліддя.

У своїй роботі лікарі також звертають велику увагу на збереження репродуктивного здоров’я  та продовження репродуктивного віку жінок, - про це повідомляє прес-центр департаменту охорони здоров’я.

24 вересня в обласному перинатальному центрі відбулася прес-конференція для представників ЗМІ, яку у рамках Всеукраїнського тижня планування сім’ї.

У світі щодня близько 800 жінок помирають від попереджуваних причин, пов'язаних з вагітністю та пологами (ВООЗ, 2014 р.). Зокрема, в Україні рівень материнської смертності в 2,5 раза перевищує середній показник по Євросоюзу (відповідно 12,5 та 4,75 на 100 тисяч народжених живими у 2012 році). Третину усіх випадків  материнської смертності  (одне з перших місць протягом останніх років) займає екстрагенітальна патологія. Рівень малюкової смертності перевищує аналогічні рівні країн Євросоюзу у 1,5-2 рази.

На тверде переконання фахівців, заходи з планування сім'ї мають потенціал та можуть знизити рівень материнської смертності на 32%; знизити рівень малюкової та дитячої смертності на 10%; знизити рівень непланованої вагітності на 71%, а також можуть   попередити   80%   заражень   ВІЛ   завдяки   правильному   та послідовному використанню презервативів.

Використання сучасних методів контрацепції зумовлює зменшення частоти абортів, при цьому не впливаючи на рівень народжуваності. Пріоритетним є забезпечення потреб у засобах контрацепції вразливих груп населення: жінки  з   екстрагенітальною   патологією,   вагітність   при  якій загрожує життю, малозабезпечені, молодь, ВІЛ-позитивні або ЛЖВ тощо.

n250914718

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework