Житомирянам на замітку: Водоспад Білі камені - одне з наймальовничіших місць

Водоспад Білі камені - одне з наймальовничіших місць Дніпропетровщини. Водоспад з'явився у 1932 році, коли було створено на річці Інгулець Карачунівське водосховище.

Висота водоспаду становить 12 метрів.
Водоспад та береги водосховища утворені на базі гранітних порід та порогів ріки Інгулець. На берегах розташовані лісосмуги. Камені-сходи водоспаду майже завжди вкриті щільною білою піною стрімкої води. Взимку тут відкривається неймовірно красиве видовище на тлі ясної небесної блакиті - білі крига та сніги. Немов гігантські сталактити нависають над засніженою річкою, а зверху, по них та по мерзлому камінні, тече льодяна вода. Звідси і назва водоспаду. Хоча є інша версія: на поверхню тут виходять пороги Інгульця з породи світлого кольору.
Неподалік є ще одна історична пам’ятка міста – величний залізничний міст, який з’єднує обидва береги Інгульця. З нього відкривається захоплюючий краєвид: направо – водоспади і Карачунівське водосховище, наліво – майже весь Кривий Ріг. Міст, заввишки 53 м та довжиною 161 м, збудований ще у 19 столітті за проектом архітектора Боголюбського, і є найвищим мостом Криворізького басейну.
Влітку біля водоспаду багато відпочиваючих, попри те, що вода у ньому завжди прохолодна, навіть у спеку. Навколо можна зустріти багато рибалок, адже місцина славиться добрим ловом. Тут плавають судак, плотва, сом, щука, окунь, сазан, а також водяться раки.

Джерело: turystam.in.ua

Последнее изменение Понедельник, 17/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework