×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Військовослужбовці 8 армійського корпусу повернулися з зони АТО

25 вересня до Житомира повернулися більше 50 військовослужбовців 8 ордена Червоного Прапора армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України. Під керівництвом командира корпусу генерал-лейтенанта Петра Литвина військові довгий час перебували в районах виконання завдань: зоні проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, а також в Херсонській та Запорізькій областях.

Як повідомив прес-секретар 8 армійського корпусу підполковник Володимир Вовкогон, з 9 березня 2014 року військовослужбовці корпусу мужньо та з гідністю виконували завдання по захисту суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, відновлення боєздатності військових частин. Спочатку були покладені завдання по охороні та обороні рубежів півдня України, пізніше виконували бойові завдання безпосередньо в зоні проведення АТО.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Командир корпусу генерал-лейтенант Петро Литвин подякував усім військовослужбовцям, адже вони з честю та гідністю виконували поставлені задачі. Розповів, що особовий склад 8 армійського корпусу виконував багато завдань, пов’язаних із відновленням боєздатності військових частин, ізоляції кризового району, захисту державного кордону, доставки і забезпечення військових підрозділів.

«Комбати повинні воювати не лише у соціальних мережах та студіях, а бути поряд у батальйоні та в окопах зі своїми підлеглими», - наголосив генерал-лейтенант Петро Литвин.

Військовослужбовці 8 армійського корпусу – учасники антитерористичної операції були відзначені високими державними нагородами. Зокрема, згідно з наказом Міністра оборони України підполковнику Миколі Мельнику присвоєно військове звання «полковник», підполковнику Ярославу Коваленку – військове звання «полковник», капітану Андрію Ткачу – дострокове військове звання «майор». Відповідно до наказу начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України майору Олександру Мордасу присвоєно чергове військове звання «підполковник». Згідно з наказом Міністра оборони України знаком пошани нагороджено підполковника Олександра Коломійця, пам’ятним знаком «За військову доблесть» – старшого прапорщика В’ячеслава Семеновича; згідно з наказом начальника Генерального штабу нагороджено почесним знаком за досягнення у військовій службі майора Дмитра Бондарчука та майора Олексія Запару.

Перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко привітав військових з поверненням додому, подякував за те, що захищають Україну та Житомирщину. А також наголосив на тому, що двері облдержадміністрації завжди для них відкриті, обласна влада намагається вирішувати всі питання військовослужбовців, допомагати їхнім сім’ям та близьким.

Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації Сергія Машковського за сумлінне виконання службових обов’язків, зразкову військову дисципліну в районі АТО на території Донецької та Луганської областей почесними грамотами нагороджено полковника Йосипа Вороніна, полковника Івана Гаврилюка, полковника Дмитра Герегу, полковника Ігоря Савчука, полковника Володимира Сварицевича.

Заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський нагородив подякою виконавчого комітету Житомирської міської ради командира Валерія Токаря, старшого повара Андрія Дмитренка, старшого офіцера Ігоря Чупруну.

Заступник голови обласної ради Руслан Годований в свою чергу вручив грамоти та цінні подарунки від обласної ради полковнику Андрію Охріменко, полковнику Олександру Махачику, полковнику Олександру Моріну, полковник Сергію Кочмару та полковнику Євгену Мельнику.

Наприкінці урочистої зустрічі мама пораненого військовослужбовця 8 армійського корпусу Наталія Дмітриєнко звернулася до військових: «Серце розривається, але ми раді зустріти вас живими та здоровими. Хочу запевнити вас, що ми витримаємо все, аби тільки ви завжди поверталися. Наша нація пройшла такі випробування, що відтепер ми непереможні».

Рідні та близькі зі сльозами на очах зустрічали своїх синів, чоловіків, братів. Міцні обійми та ніжні слова від найрідніших – це те, на що так довго чекали військові 8 армійського корпусу, захищаючи територіальну цілісність України.

n260914727

n260914727 1

n260914727 2

n260914727 3

n260914727 4

n260914727 5

n260914727 6

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework