Житомирянам на замітку: дерева, які самі виробляють електрику

Французька компанія NewWind розробила штучне дерево, листям якого служать невеликі вітряні турбіни, сконструйовані таким чином, що "вітряне дерево" може виробляти електрику навіть при дуже слабкому вітрі.


Штучне дерево від NewWind оснащене 54 "аеролистками", кожен з яких може виробляти до 100 Вт електроенергії. Таким чином, максимальна річна продуктивність дерева становить близько 5,4 МВт. Про це пише Хайтек фм.

За прогнозами експертів, у найближчі десять років вироблення енергії вітру в Європі може збільшитися на 140 ГВт, а в США, як вважають в американському Міністерстві енергетики, загальний потенціал використання вітряних джерел енергії становить не менше 2058 ГВт.

В США середній рівень споживання електрики на одну особу становить 10 932 кіловат-години. Встановлення такого дерева у дворі будинку може виявитися цілком виправданим, адже воно зможе генерувати приблизно 18% всієї споживаної енергії в будинку. Крім того, дизайн дерева виглядає досить привабливо, у порівнянні зі звичайними вітряками.

NewWind вже встановила кілька зразків у Німеччині, Швейцарії та Франції, причому замовниками виступали або муніципалітети, або комерційні організації. Для індивідуальних споживачів до 2018 року буде також спеціально розроблена зменшена модель дерева, однак ціна на такі конструкції може бути досить високою — існуючі дерева великого розміру коштують $55 350 кожне.

У Тернополі цього року встановили енергетичне дерево. На стовбурах розміщені сонячні батареї. На площі від дерева можна заряджати мобільні телефони. Це перше технологічне дерево в Україні.

Последнее изменение Вторник, 25/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework