Лікар-офтальмолог вищої категорії Анатолій Мартиненко: За досвідом ми змушуємо виїжджати наших лікарів за кордон. ВІДЕО

Просто Люди. Прості історії: Сьогодні ми познайомимо вас з головним лікарем «Клініки Зір», офтальмологом вищої категорії – Анатолієм Мартиненко. Він є дійсним членом Української, Європейської та Американської асоціації катарактальних та рефракційних хірургів. Досвід роботи Анатолія в державних та приватних клініках України налічує 20 років.

Анатолій, як ви прийшли до цієї професії? Та чому обрали саме офтальмологію?
Професію мені особливо не довелося обирати, бо мої батьки – лікарі, батьки моєї дружини - лікарі, та і серед родичів багато лікарів. Після третього курсу інституту проходив практику у різних відділеннях і обрав для себе саме офтальмологію. На щастя, коли я навчався, офтальмологія швидко розвивалася. Операції почалися виконуватися під мікроскопом, з’являлося багато нового обладнання. Половина мого навчання пройшло в обласній лікарні очного відділення, далі навчався за кордоном – в Чехії, в Росії, конференції проводив майже у всіх країнах Європи. У мене, як правило, 1-2 рази на рік виїзд за кордон. На подібних конференціях одночасно і навчаєшся.
З 2002 року я оперую в приватних клініках різних областей. Десь у 2003-2004 році відкрив свою оптику, але перспективи завжди були саме на приватну клініку. Я ще не знав, як «Зір» працюватиме, тому і найнявся хірургом в декілька обласних клінік і до цього часу там оперую. В Житомирі я лише 2-3 дні в тиждень.
Тут я маю можливість корегувати не тільки свій графік, але з яким обладнанням мені працювати, скільки пацієнтів оглядати та коли брати собі відпустку. Я займаюся катарактою хірургії глаукоми, але ми проводимо й інші операції, тому я запрошую до нас інших хірургів.

Нещодавно клініка «Зір» святкувала свій перший ювілей – 5 років. Я знаю, що ви проводите акції для своїх пацієнтів. Де їх можна відслідковувати та які фахівці у вас працюють?
Ми робимо знижку на операції з катаракти, оскільки вона найбільш розповсюджена. Цього року вона коштувала 5000 гривень і це була найменша ціна по всій Україні. Такі акції ми, зазвичай, проводимо у травні - до Дня Перемоги та у вересні - до Дня народження клініки. Також ми безкоштовно оперуємо учасників АТО.
З 2013 року ми допомагаємо військовому шпиталю, на це як правило іде певний рахунок, ми закупаємо для них потрібні медикаменти. В місяць ми обстежуємо 50-60 чоловік, проводимо близько 15 операцій в рік.
За останні 5 років у моїй практиці налічується понад 1800 операцій.
З постійних лікарів у нас 4 людини: два хірурги і два лікарі, які ведуть прийом. Раз на рік ми змушуємо наших лікарів за досвідом виїжджати за кордон. Звичайно не всі згодні, але їздять.
В нашій клініці людина проходить повне обстеження у одного спеціаліста. Фактично один лікар проводить обстеження по діабету, лазерну терапію і всі інші захворювання сітківки. Якщо потрібно втручання великої хірургії, то ми запрошуємо спеціаліста, який також оперує в 15-ти клініках України.
З якими найпоширенішими проблемами до вас приходять люди? Яка це, зазвичай, вікова категорія?
Зараз офтальмологія поділилася на офтальмологію молодих людей і старих людей. Що таке офтальмологія молодих людей? Це лазерна хірургія, коли лікують далекозорість, короткозорість та астигматизм. Ми даємо людині вибір клініки з декількох областей України. Куди пацієнту зручніше і його влаштовує ціна, туди він і їде. Ми обирали ці клініки по спеціалістах і новому обладнанню. На даний час ми займаємося офтальмологією старих людей. Це люди середнього та похилого віку. Проблеми з зором починаються після 50-ти років, це як правило катаракта, глаукома і ті ж захворювання сітківки. Якщо у людини діабет, ревматизм і великі проблеми з судинами, - проблеми з зором починаються набагато раніше.
Яка найменша сума має бути в кишені у житомирянина, для того аби прийти до вас? І як потрапити до вас на прийом?
Найдешевші операції починаються від 300 гривень. Операції на очах, такі як глаукома – це буде 2500 гривень.
Для того, аби записатися потрібно передзвонити в реєстратуру. Є одна складність – це постійна зайнята телефонна лінія. Краще дзвонити після 14:00, тому що наші адміністратори займаються оформленням пацієнтів і певною документацією, тому роботи багато, вони можуть десь не встигати. У майбутньому ми плануємо зробити свій call-центр та запис через Інтернет, тоді проблем не буде.
І на завершення, скільки разів на рік людині потрібно перевіряти свій зір?
Це залежить від віку: здоровій людині, до 40 років достатньо одного разу на рік. Людям з захворюванням сітківки – два рази на рік. Але й ще все залежить від самого огляду. Якщо ми знаходимо якісь захворювання, то рекомендуємо робити огляд частіше, якщо ні – то стандартно один раз в рік.

Последнее изменение Среда, 26/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework